Kaip pasigaminti gėlių lankelį? + VIDEO

05. May 2015, 15:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gėlių lankeliai šiuo metu labai populiarūs ir tinka pasipuošti bet kuria proga. Tad kartu su floriste Inesa imkimės darbo. 

Ko reikės:

-Žinoma, gyvų gėlių (tinka visos, kokios tik jums patinka - lauko, egzotinės ir kt.),

-lankelio,

-aštraus peiliuko (geriausia floristinis peiliukas),

-"stebuklingos" gumos, kuri užfiksuos gėlės žiedą prie lankelio.

Eiga:

Tam, kad gėlės nenuvystų, geriausia pamerkti jų žiedus iš vakaro. Žiedus gražiai nupjauname naudodamos aštrų peiliuką. Per naktį žiedai prisigers daug vandens ir atrodys šviežiai bei gaiviai.

Tuomet imame specialią gumą, kuria užklijuojame gėlės žiedo kotelį - tokiu būdu neleisime įsigėrusiam į žiedą vandeniui išdžiūti. Taip užklijuotas žiedas gali išbūti gaivus ir gražus iki trijų parų. 

Pasiruošusios žiedus – pasiruošiame ir lankelius. Galime juos apvynioti gražia juostele, jei tik yra noro, ir pradedame klijuoti žiedus. Profesionalūs floristai tai atlieka specialiomis priemonėmis, na o mes, mamos, namuose galime panaudoti tiesiog karštus klijus.

Floristė pataria pradėti klijuoti gėlės žiedus nuo lankelio centro. Paimkite gražiausią ir didžiausią žiedą, ant jo kotelio užtepkite karštų klijų ir prispauskite lankelio viduryje. Ir taip dėliokite žiedus beveik iki pat lankelio karšto.

Štai ir viskas - paprasta ir be galo gražu.

Gražios kūrybos su savo mažomis princesėmis!