Kaip pasiūti vaikišką kaklaskarę?

02. Nov 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šįkart siūsime labai jau rudenišką aksesuarą, skirtą mūsų mažiesiems, bet pritaikomą ir suaugusiems - kaklaskarę.

Šis aksesuaras pastaruosius kelerius metus įvardinamas kaip vienas populiariausių vaikiškų drabužių. Gera žinia ta, jog pasiūti ją nereikia nei daug siuvimo įgūdžių, nei daug priemonių.

Stilių vertinančios mamos kaklaskarę savo vaikams pradeda rišti nuo kūdikystės iki maždaug penkerių metų - skirtingais tikslais ar gyvenimo atvejais.

Kaip pasirinkti medžiagą?

Kaklaskarių lekalų pavyzdžių – pilnas internetas. Lekalą dedame ant pasirinktos medžiagos ir pasižymime piešinį, kurį turėsime išsikirpti. 

Medžiagą renkamės itin ploną. Daugelis gali nustebti, kad plonas audinys gali šildyti vaiko kakliuką. Mūsų kalbinta "Green rose" įkūrėja, dviejų vaikučių mama Aistė tvirtina, jog tiktai taip.

Kaklaskarės paskirtis

-kaklaskarė, anot Aistės, gali būti kaip vaikučio stiliaus detalė. Joje mamos gali papildomai ką nors gražaus išsiuvinėti.

-ji gali būti ir kaip šalikėlis - tuomet ją reikėtų siūti iš merino vilnos.

-kaklaskarė - kaip seilinukas, kuris gali būti pasiūtas iš gerai drėgmę (seiles) sugeriančių audinių (ypač jis reikalingas dygstant dantukams). Arba toks seilinukas, kuris praverčia kūdikiui valgant, todėl jis turi būti pasiūtas iš neperšlampamo audinio.

Taigi, drabužėlis vienas, o panaudojimo būdų galybė. Bet grįžkime prie pasiuvimo subtilybių.

Kaip siūti?

  • Kaip ir minėjome, pirmiausia uždedame kaklaskarės lekalą ant norimos medžiagos ir išsikerpame dvi detales.
  • Tada jas gražiai sudedame viena ant kitos ir susiuvame. Aistė patikina, jog net ir neturinčios siuvimo mašinos mamos tokią kaklaskarę gali susisiūti tiesiog rankomis. 
  • Besiūnant nepamirškite palikti skylutės, per kurią turėsime kaklaskarę išversti į gerąją pusę. 
  • Tuomet dygsniu apsiūname visą kaklaskarę. Įgudusios mamos tai padarys per 15 minučių, o kitoms gali prireikti ir iki valandos.
  • Kokius naudoti susegimus? Pasak Aistės, variantų gali būti daug ir įvairių, bet ji rekomenduoja spaudes. Jomis kaklaskarę susegsime greičiausiai ir patogiausiai, ypač mažam vaikui.

Tokių kaklaskarių galima turėti ne vieną. Šaltajam sezonui vieną, šiltajam kitą, kasdienai ir iškilmingoms progoms taip pat galima turėti po atskirą kaklaskarę. Juk stilius, sakoma, prasideda nuo tinkamai parinktų detalių.