Kaip susikurti fotoknygą?

02. Jun 2015, 10:10 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prisiminti smagiausias ir gražiausias akimirkas mėgstame kiekvienas iš mūsų. "Mamyčių klubo" laidoje pakalbėjome apie vis populiarėjančias fotoknygas ir vieną tokią kviečiame pavartyti mūsų super mažylio Huberto namuose, o jo mama Evelina pasakojo, kaip sekėsi šią knygą kurti.

Prieš aštuonis mėnesius visi kartu skubėjome į mūsų super mažylio Huberto krikštynas. Klausėmės kunigo palaiminimo, graudinomės klausydami tėvelių ir kitų artimųjų linkėjimų, sveikinome ir linksminomės iš širdies. Prisiminti yra ką, todėl nenuostabu, jog šie prisiminimai sugulė į vieną didelę fotoknygą.

"Draugams užsiminiau, kad galbūt norėčiau fotosesijos, kuri galiotų ilgesnį laiką, o jie sugalvojo padovanoti kuponą fotoknygai. Tai buvo itin gera dovana, nes tokią ir prisiminsi, ir naudosi ne vieną dieną. Man patinka vartyti nuotraukas, todėl tai nėra tik niekutis ant lentynos, o graži ir prasminga dovana", - pasakojo Huberto mama Evelina.

Tiesa, visa šį grožį Evelina turėjo sukurti pati. Ar sunku buvo pasidaryti?

"Man patiko ją daryti, o kai patinka, net iškilę sunkumai neatrodo tokie sunkūs. Sunkiausia pasirinkti stilių, turėti viziją, o kai ją turi - tai jau nesunku", - prisiminė internete Pypse slapyvardžiu besivadinanti moteris.

"Svarbiausia, turėti idėją ką jūs norite parodyti. Ar tai bus metų knyga kur dėsite metų įvykių nuotraukas? Gal tai vaiko piešinių knyga, kur galite įkelti nuotraukų kaip jis piešia? Fotoknyga gali būti skirta šventei - krikštynoms, vestuvėms, gimtadieniui prisiminti.

Darydami fotoknygą atkreipkite dėmesį, kad nebūtina sudėti visų nuotraukų, kiek turite. Atsirinkite pačias šilčiausias, svarbiausias ir gražiausias nuotraukas. Jos neprivalo būti itin kokybiškos, bet turi atspindėti knygos idėją", - patarė "Zoombook" projekto vadovė Giedrė Mieliauskaitė. 

Kiekvienam knygos puslapiui galima parinkti skirtingas spalvas, taip pat pridėti įvairiausių papildomų elementų, kurie atspindi knygos temą. 

"Ilgiausiai užgaišau šitiems pasirinkimams. Mano makete dažniausiai viename puslapyje yra viena didelė nuotrauka, kuri lyg akcentas, o šalia lape - mažesnių nuotraukų mozaika. Labai patogu, jog yra šablonai, kurie pasiūlo, kaip išdėlioti nuotraukas", - savo idėjomis dalinosi Evelina.

"Kurdami fotoknygą nepamirškite įdėti aprašų, kurie yra labai svarbūs: "Matuko pirmieji žingsniai", "Tado piešinys", "Huberto pirmoji šventė", "Pirmoji šypsena". Labai svarbu užrašyti nuorodas, nes po keleto metų gal neprisiminsite su kuo tos nuotraukos asociuojasi", - priminė G.Mieliauskaitė. Evelina sukūrė eiliuotą linkėjimą-akronimą iš pirmųjų Huberto raidžių. 

Ir štai, keli vakarai darbo, o prisiminimai - visam gyvenimui

Koks skirtumas tarp fotoknygos ir įprasto nuotraukų albumo?

"Albume papuola ir buitinės nuotraukos, jis dažniausiai labia ilgai pildomas, o fotoknyga skirta vienai šventei ar temai. Labai man patinka turėti tokį atskirai prisiminimą apie šventę", - šyptelėjo Huberto mama. 

Juk dažniausiai net profesionaliausių fotografų įamžintos nuotraukos lieka dūlėti kompaktiniame diske ar kompiuteryje, todėl puiki galimybė jas turėti vienoje vietoje. 

O tuomet belieka tik vartyti ir mėgautis, nes gyvenimas - tai ne tos akimirkos kurios prabėga, bet tos, kurias norisi prisiminti.

Huberto krikštynų fotoknygą galite pavartyti čia: https://www.zoombook.lt/viewer/static/562454f2-a771-4da1-a58a-45a30f18b633/

Fotoknygas pristato - ZOOMBOOK (www.zoombook.lt)

20150602100158-86174.jpg

neri neri 02. Jun 2015, 16:21

mes esam darę mamos dienai ,kur sudėjom anūkių gyvenimo akimirkas močiutei .

sraigiukas sraigiukas 02. Jun 2015, 12:41

Labai naudinga info ir aktuali, pasidarėm vestuvinę knygą, dabar dar mamai darau gimtadieniui 😀