Kaip tinkamai vaikui paaiškinti, kaip galima ir negalima elgtis?

Kaip tinkamai vaikui paaiškinti, kaip galima ir negalima elgtis?

23. Jun 2011, 00:00


Visi žinome, kad vaikams reikia aiškinti, kas gerai, kas blogai, kas leidžiama, kas ne. bet ne visada žinome, kaip padaryti, kad vaikas suprastų. Viena iš „bausmės“ metodų, kurį naudoja kai kurie tėvai – stato vaiką į kampą. Ar jums tai priimtina? Kokius metodus jūs naudojate?

 

Sveiki, mūsų mažylis kol kas dar mažas (dveji metukai), tad mūsų šeimoje dar nėra paskatinimų ir bausmių sistemos.

 

Bet vieną dieną teko imtis kraštutinių priemonių ir pastatyti vaiką į kampą. Susidarė įspūdis, kad jis jau žino, ką reiškia stovėti kampe. Jis ten išstovėjo tik 20 sekundžių, tačiau užteko, kad kažkiek suprastų už ką ir kodėl.

 

Prisiminiau, kad neseniai jis žiūrėjo filmuką „Maša ir lokys“, kur mergaitė Maša stovėjo kampe, tad sūnus žinojo, kas ir kaip. Be to, darželyje toks metodas kartais taip pat taikomas.

 

Kaip geriau paaiškinti mažam vaikui, kaip galima, o kaip negalima elgtis? Ir kaip tėvams elgtis, jei vaikas vis tiek neklauso, o pvz. juokiasi iš bausmių.

 

Koks bausmių tipas tinkamiausias pagal vaiko amžių – uždrausti filmukus žiūrėti, valgyti saldainius eiti į lauką ir pan.?

 

Ar apskirtai naudojate kažkokias bausmes savo mažyliams ir vyresniems vaikučiams?

 

Edita

23. Jun 2011, 12:51

mano viena pažįstama tik taip ir tesusitvarko su savo sūnum, stato jį į kampą, sako po to vaikas yra šilkinis, bet neilgai, už porois valandų vėl krečia išdaigas 😃 😃 😃