Šiuos sraigiukus gamino Kajus, su mamos pagalba. Vien skambus pavadinimas vaikui labai patiko, o pačio gamintus sausainius valgyti juk skaniau !
Tad sausainiams reikės:
2 didelių obuolių
200 g miltų
100 g šalto kubeliais pjaustyto sviesto
4 v.š. ledinio vandens
50 g cukraus pudros
Žiupsn.druskos
½ a.š. vanilinio cukraus
1 v.š.cukraus
1 v.š. grietinės
½ a.š. cinamono
Receptas iš www.jogosmityba.lt bet truputėlį pakoregavom pagal save.
Gaminimas:
Iš ingridientų (miltų, šalto kubeliais pjaustyto sviesto, ledinio vandens,cukraus pudros, žiupsn.druskos, vanilinio cukraus) gaminame tašlą. Į virtuvinį kombainą suberiam viską (išskyrus ledinį vandenį) ir kapojam, kol pasidaro trupiniai, tada įpilam ledinį vandenį ir dar kapojam, kol tešla sušoka į „guzą“. Beveik neminkom, tik sulipdom ir dedam į krepšėlį pusvalandžiui į šaldytuvą.
Išimame tešlą, iškočiojam maždaug 2mm storio lakštą, jį pjaustome juostelėmis apie 1 cm pločio.
Obuolį (luptą ar neluptą) supjaustome skiltelėmis ir imame juostelę, sukame aplink obuoliuką, palikdami mažiukus tarpelius. Susuktus dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Mums išejo apie 15 „sraigiukų“
Labai gardūs sausainiukai, vaišinam virtualiai.
Gardaus !
Kajus su mama
Aha man ir labiau bandeles priminė. O ir originaliam recepte vietoj cinamono cukranendrių cukrus tai sviesus gaunasi, ne kaip musi toki parude 😃
Neparašiau pabaigoje, kad iš grietinės, cinamono ir cukraus sumaišius aptepam jau paruoštus kepti sausainius - tada kepam 😀