Nuostabi, sultinga, nepaprasto skonio kalakutiena ir jokios sausos mėsytės.... Paragausite-neapsigausite...
Sudėtis (2 porcijos):
Kalakuto blauzdelė
3 skiltelės česnako
Druska, juodieji pipirai
Malta saldžioji paprika (nebūtina)
Indiškas karis (nebūtina)
Kmynai (nebūtina)
1 vnt. nedidelio svogūno
200 ml raudono sauso vyno
Grietinė
Citrina
Rūkyta šoninė
Gaminimas:
Blauzdelę įtrinkite česnaku, druska, juodaisiais pipirais, saldžiaja paprika, kariu, kmynais. Uždenkite ir laikykite parą laiko šaltoje vietoje.
Likus dviems valandoms iki kepimo, ant blauzdelės užpilkite vyno, apvoliokite ir padėkite į šaltą vietą.
Prieš kepimą blauzdelę ištepkite grietine ir ant jos išspauskite citrinos sultis. Susipjaustykite kelis gabaliukus rūkytos šoninės ir įkiškite juos į blauzdelės tarpus (rūkyta šoninė suteiks ne tik gardų skonį, bet ir mėsai neleis išsausėti).
Tuomet kalakuto blauzdelę kišame į kepimo rankovę, į ją dar šiek tiek įpilame vyno, taip pat įdedame griežinėliais pjaustyto svogūno, užrišame. Kepimo rankovę su kalakuto blauzdele dedame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi.
Į atskirą gilesnę skardą pilame vandens ir dedame į orkaitės apačią, o kalakuto blauzdelę į viršų. Kepame apie 1,5 val. 210-230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite pradurti skylutę kepimo rankovėje.
Valgyti su daržovėmis, ryžiais.
Skanaus!