Kalakutiena raudonojo vyno padaže

Kalakutiena raudonojo vyno padaže

21. Nov 2012, 00:00

Nuostabi, sultinga, nepaprasto skonio kalakutiena ir jokios sausos mėsytės.... Paragausite-neapsigausite...

 

Sudėtis (2 porcijos):

 

Kalakuto blauzdelė

3 skiltelės česnako

Druska, juodieji pipirai

Malta saldžioji paprika (nebūtina)

Indiškas karis (nebūtina)

Kmynai (nebūtina)

1 vnt. nedidelio svogūno

200 ml raudono sauso vyno

Grietinė

Citrina

Rūkyta šoninė

 

Gaminimas:


Blauzdelę įtrinkite česnaku, druska, juodaisiais pipirais, saldžiaja paprika, kariu, kmynais. Uždenkite ir laikykite parą laiko šaltoje vietoje.

 

Likus dviems valandoms iki kepimo, ant blauzdelės užpilkite vyno, apvoliokite ir padėkite į šaltą vietą.

 

Prieš kepimą blauzdelę ištepkite grietine ir ant jos išspauskite citrinos sultis. Susipjaustykite kelis gabaliukus rūkytos šoninės ir įkiškite juos į blauzdelės tarpus (rūkyta šoninė suteiks ne tik gardų skonį, bet ir mėsai neleis išsausėti).

 

Tuomet kalakuto blauzdelę kišame į kepimo rankovę, į ją dar šiek tiek  įpilame vyno, taip pat įdedame griežinėliais pjaustyto svogūno, užrišame. Kepimo rankovę su kalakuto blauzdele dedame į kepimo skardą padengtą kepimo popieriumi.

 

Į atskirą gilesnę skardą pilame vandens ir dedame į orkaitės apačią, o kalakuto blauzdelę į viršų. Kepame apie 1,5 val. 210-230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite pradurti skylutę kepimo rankovėje.

 

 

Valgyti su daržovėmis, ryžiais.

Skanaus!