Kalakutienos ir jautienos kotletai su daržovėmis ir cinamonu

Kalakutienos ir jautienos kotletai su daržovėmis ir cinamonu

07. Jul 2017, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Recepto autorė: Giedrė Gižaitė / Storaspomidoras.lt

20 kotletų:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 500 g jautienos faršo (norint švelnesnio skonio kotletų, galima sumažinti jautienos ir dėti daugiau kalakutienos, santykiu 2:1)
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 2 nedideli dvogūnai (arba 1 didesnis)
  • 3 valg. š. šviežių kapotų petražolių (kartu su stiebais)
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 0,5 arb. š. maltų chipotle pipirų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • 2-3 valg. š. maltų džiūvesėlių + apvoliojimui
  • Aliejaus ir sviesto kepimui 

Abu faršus sukrėskite į dubenį, atidėkite į šalį.

Nuluptą morką supjausykite labai mažai kubeliais. Nuluptus svogūnus sukapokite kubeliais. 

Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šiek tiek aliejaus. Riebalus išmaišykite ir suberkite svogūnus. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol šie suminkštės ir švelniai pagels. Baigdami kepti svogūnus, įpilkite kelis šaukštus vandens ir leiskite troškintis ant didesnės kaitros atviroje keptuvėje, kol vandens perteklius išgaruos. Svogūnus berkite į dubenį su faršu.

Toje pačioje keptuvėje apkepinkite morkų kubelius, kol šie suminkštės. Lygiai taip pat, kaip ir svogūnus – baikite troškinti su vandeniu. Išgaravus vandeniui suberkite kapotas petražoles, išjunkite kaitrą ir lengvai pakepinkite daržoves apie 30 sekundžių. Galiausiai morkas su petražolėmis suberkite į dubenį su faršu.

Į faršą suberkite džiūvėsėlius ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite rankomis. Švariomis drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintoje atviroje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros apie 3 min iš abiejų pusių, kol kotletai gražiai apskrus.

Patiekite su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis (pvz. agurkai + pomidorai + svogūnų laiškai + alyvuogių aliejus, druska ir pipirai).

Receptas iš „Debesų“ ir „Electrolux“ organizuojamo tinklaraštininkų vakarėlio-konkurso  „Modernūs vaikystės skoniai“.

Foto: Jurgos Mižutavičiūtės