Kalėdinės dovanos: knyga "Galbūt"- kiekvienam, nuo 5-erių iki...

Kalėdinės dovanos: knyga "Galbūt"- kiekvienam, nuo 5-erių iki...

27. Dec 2020, 19:09 floryte floryte

 Suprantama, kad šiais metais pati svarbiausia, brangiausia, tiesiog neįkainojama dovana mūsų šeimai - sveikata. Džiaugiamės labai, kad vis dar pavyko išvengti Covid-19.  Bet Kalėdų senelis net ir tokiomis ekstremaliomis sąlygomis išgirsta ne tik vaikų prašymus, bet ir suaugusių. Tyliai pašnabždėjau, kad svajoju apie knygą "Galbūt". Ir štai, radau ją po egle. Knygos "Galbūt" teksto autorius - Kobi Yamada, iliustravo Gabriella Barouch. Tai knyga, kurioje - amžinos tiesios, tinkančios tiek penkimečiui, tiek šimtamečiui. Dalinuosi su jumis šios knygos grožiu, galbūt ir jūs ją padovanosite kam nors, ką labai mylite.

  Knygą perskaitysite per 10 minučių, tačiau kur kas ilgiau žvelgsite į nuostabias iliustracijas,o jei skaitysite su savo mažaisiais, bus tikrai apie ką pakalbėti, skaitant ir vartant šią knygą. Jau pirmas knygos puslapis prasideda: "ar kada susimąstei, kodėl esi čia?". Per visos knygos iliustracijas "keliauja" vaikas ir mažas paršelis. Knygoje drąsinama siekti savo svajonės, kalbama apie žmogaus unikalumą, jo paskirtį šiame pasaulyje, sėkmes ir nesėkmes, nepaprastus žmogaus gebėjimus.Pažvelkite į knygos puslapius:

"Aišku viena - tu esi čia.

Ir kadangi tu esi čia..

...viskas yra įmanoma."

Knygos tekstų autorius, kaip suprantu, pats tėtis, knygą skiria savo vaikams, kreipdamasis į juos tokiais žodžiais: "koks bus jūsų gyvenimas, priklauso nuo klausimų, kuriuos užduodate sau".

Pasidomėjus, internete užmačiau ir kitų šio autoriaus knygų, išverstų į lietuvių kalbą: "Ką daryti kilus idėjai?", "Ką daryti susidūrus su problema?".

Knygos leidėjas - MB "Apkabink mėnulį". Knyga išleista 1500 egz. tiražu.

Mano nuostabai, radau ir internetinę svetainę https://www.apkabinkmenuli.lt/ 

"Apkabink mėnulį – tai vaikai ir jų tėvai, kurie išskėstomis rankomis pasitinka gyvenimą. Smalsauja, ragauja, išjaučia, kuria, tiria, ieško, gaudo mažas akimirkas ir jas paverčia brangiausiais prisiminimais. Mūsų misija – įkvėpti jus ieškoti grožio kasdienybėje, kurti, žaisti, skaityti, semtis įkvėpimo ir augti kartu su knyga".

Pasikapsčius "apkabinkmėnulį.lt" "Idėjų skrynioje", galima rasti įdomių dalykėlių veiklai su vaikais.

O ką po Kalėdų egle radote jūs?...pasidalinkite!