Šiuo desertu papildyti Kalėdų meniu siūlo išradingasis kulinaras Alfas Ivanauskas.
KALĖDINIAI AVIEČIŲ LEDAI SU MĖTOMIS
Reikės:
2–4 porcijoms
200 g šaldytų aviečių
3 šaukštų cukraus pudros
50 ml (35 %) grietinėlės
5 šaukštai varškės
Žiupsnelio šviežių mėtų
1. Virtuvinio kombaino inde sutrinkite uogas su cukraus pudra.
2. Po truputį supilkite grietinėlę ir suberkite mėtas bei varškę.
3. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
Receptui rekomenduojama rinktis Europos Sąjungoje užaugintas uogas ir prieskoninius augalus. ES šalyse auginamiems vaisiams ir daržovėms taikomi griežti reikalavimai, suformuluoti remiantis Europos maisto saugos tarnybos mokslininkų išvadomis, todėl galite būti tikri dėl jų kokybės.