Kalėdinis kepsnys

Kalėdinis kepsnys

06. Dec 2013, 12:13

Šį receptą gavome iš mamos draugės, mano mergaitės gimtadieniui, ir nuo tada jis tapo mūsų šeimos firminiu kepsniu, be kurio neapseina nei vienos kalėdos :)

Taigi viskas vyksta štai taip :)

Sprandinę susipjaustyti maždaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm neperpjautus. Mėsą pabarstyti kmynais, druska, pipirais, paprikų milteliais, apšlakstyti aliejumi ir įtrinti. Susipjaustyti mocarelą, pomidorą ir svogūną griežinėliais. Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno ir sūrio, sūrį reikia sluoksniuoti- į vieną rėvelį baltą į kitą geltoną sūrio gabalėlį. Susluoksniuoti visą mėsą, apibarstyti spaustu česnaku ir apšlakstyti aliejumi. Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5h, šalia prie folijos sudėti bulves su prieskoniais. Likus 10 min iki kepimo pabaigos atidengti foliją.

Kartais mėsą ištrinu majonezu iš vakaro, tada ji būna ipač minkšta ( kaip sako mano tėvai, tinka ir senukams, nes mėsytė tiesiog tirpsta burnoje) :)

 

Skanaus :)