Kalėdinis meniu

Kalėdinis meniu

21. Dec 2017, 13:32 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Per kiekivienas šventes ( ir visai nesvarbu, kokias) pasirinkti, ką gi aš gaminsiu, yra tikras galvos skausmas. 

Kad to skausmo dabar būtų mažiau, o šventinėm dienom galėčiau kuo greičiau viską pasigaminti, nebijant, kad kažkas gal nesigaus, arba bus tiesiog neskanu, atlikau kulinarinę repeticiją - gaminau šventinius patiekalus anksčiau laiko ir patiekiau juos kasdieniniam stalui. Šeima įvertino teigiamai, todėl per Kalėdas ir Kūčias liks tik pakartoti visą procesą jau kažką pridedant nuo savęs ( dabar gaminau griežtai pagal receptus).

Nekalbėsiu čia apie visokias silkes ar pyragėlius su grybais. Jums parodysiu du pagrindinius patiekalus: tai kiaulienos karka ir anties petukai. 

Gaminau aštrius anties petukus, bet kas nemėgsta aštriai, galiu patikinti jus, kad google čia visagalis. Išsirinkite sau skaniausią variantą ir tikrai neprašausit. Svarbiausia leisti antienai ilgai troškintis orkaitėje. Kepiau apie dvi valandas. Na pusantros tai tikrai. Receptą pasiskolinau iš čia http://www.balticlarus.lt/lt/lapino-puota/receptai/antiena/orkaiteje-kepti-astrus-antienos-petukai.htm

20171221131221-35803.jpg

Rezultatas patiko labai! Patiekiau su keptomis orkaitėje bulvytėmis. O kadangi tai buvo tik repeticija, jokių įmantrybių daugiau nebuvo. Skaniai susivalgė su mano labai mėgiamais jūros kopūstais. Kūčių stalui jūros kopūstai taip pat patobulės- juose atsiras tarkuota morkytė, obuoliukas, truputis česnako ir marinuoti žirneliai. Taip pat išmėgintas receptas :)

20171221131603-56267.jpg

P.S. anties taukus labai tinka naudoti kepant bulvytes. Labai skanu! O bulves prieš tai dešimt minučių apvirkite, tik po to kepkite. Galima pabarstyti kietuoju sūriu.

Kalėdų vakarienei, na o gal pietums ;) gaminsiu karką pagal Beatos virtuvės receptą, kurį radau žurnale. 

Per naktį marinavau karką pipirų ir druskos marinate. Kepiau su kepintais svogūnais, obuoliu, česnaku ir raugintais kopūstais. Jei kažką sudomins platesnis recepto aprašymas, klauskit, mėginsiu surašyti visą eigą. Bet įspėju - kepti reikia ilgai, apie 3 valandas. Tada mėsytė pati atsiskiria nuo kaulo, yra minkšta ir sultinga.

20171221132044-25133.jpg

P.S. labai atidžiai rinkitės kopūstus. Būna jie tokie, žinot, tiesiog neskanūs...tada jie sugadins visą reikalą. Rinkitės traškius- mėgstamus kopūstus. Dar geriau, jei turite naminių!

Na ir pabaigai be didelių užmojų - paprasti kalėdiniai meduoliniai sausainiai. Gaminom kartu su sūneliu. Jis pas mane glajaus ekspertas!

20171221132412-26050.jpg

O sausainius, turiu pripažinti, truputį prideginau. Na gal jūs pasakysit, ką darau ne taip? Viršus vos spėja iškepti, o dugnas jau tamsėja... Na bet dar ne visiškas fiasko. Tas pats glajaus ekspertas įvertino teigiamai ir pusę jau suvalgė

Haha ačiū 😀 na reikės su orkaite tartis 😀

Kristina B. Kristina B. 21. Dec 2017, 14:41

Sakyčiau neblogai visai 😀 o Jūs greičiausiai viską darote gerai, tiesiog turite išdykusią orkaitę. Kelkite skardą aukščiau

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 21. Dec 2017, 13:40

Nelabai suprantu kas gi čia gavosi, bet dalis mano straipsnio iš viso dingo, kaip ir kelios foto. Ogi digo patys sausainiai ir mano atsiprašymas už prastus meninius sugebėjimus 😀