Šventėms specialiai nebandau nieko naujo. Nedraugauju su virtuve,tad gaminu tik patikrintus,paprastus ir senai išbandytus patiekalus(tradicinius daugiau). O šiemet išviso nenusimato gaminti,nes šventes praleisime ne namuose. :)
Balta mišrainė
Kiaušiniai, 2 vienetai
Majonezas
Juodieji pipirai
Druska
Žirniai, konservuoti, 150 gramų
Bulvės, 4 vienetai
Morkos, 4 vienetai
Rauginti agurkai, 2 vienetai
Pirmiausia išvirkite morkas ir bulves. Jas virkite neluptas, tiesiog labai švariai nuplautas, nes taip išliks daugiau skonio. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir daržoves ataušinkite atvirame puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite.
Morkas, bulves, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite nusunktus žirnelius.
Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais bei, pagal skonį, majonezu, išmaišykite ir gardžiuokitės.
Raudona mišrainė
Pupelės, 400 gramų
Bulvės, 300 gramų
Burokėliai, 1 kilogramas
Agurkai rauginti, 700 gramų
Svogūnai, 0,5 vieneto
Druska, 1 žiupsnelis
Pipirai, 1 žiupsnelis
Majonezas(grietinė), 300 gramų
Išvirti pupeles (prieš verdant užmerkti, kad išbrinktų - taip greičiau išverda).
Išvirti bulves ir burokėlius. Supjaustyti kubeliais bulves ir burokėlius.
Supjaustyti kubeliais raugintus agurkus.
Suberti viską į dubenį, taip pat ir susmulkintus svogūnus ir viską gerai išmaišyti.
Pagardinti druska ir pipirais, sudėti majonezą ir viską išmaišyti.
Silkė su morkomis
Morkos, 400 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Silkė, filė, 400 gramų
Aliejus
Silkę supjaustykite gabaliukais. Nuskuskite morkas, nuplaukite ir sutarkuokite rupia tarka ir apkepkite keptuvėje (10 min). Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, apkepkite keptuvėje kol gražiai pagels. Į dubenį sudėkite apkeptas morkas ir svogūnus, sudėkite silkę ir viską išmaišykite.
SKANAUS!!! ir skanių švenčių.. :D
Kaip gi be baltos mišrainės 😃👍