Jos didenybė – kaliaropė.
Žmonės kalba, kad labai naudinga daržovė, o ypač vaikams. Sako, daug kalcio turi – naudinga augantiems kaulams. Ir senyvo amžiaus žmonėms, ypač moteriškėm. Dar kalio daug.
Tik štai su jos paruošimu sunkoka. Anksčiau tiesiog sutarkuodavau ir su majonezu sumaišydavau. Bet tokiame pavidale ją tik aš viena ir valgau. O norisi tokiu gėriu ir su šeima pasidalinti.
Šią vasarą atradau tobulą variantą.. Na gal ne visai, tobulas jis būtų, jei įgytų pieniškų dešrelių su kečupu skonį ir išvaizdą.. bet trūksta visai nedaug :)
Taigi, reikės:
Sultinio
Kaliaropės, supjaustytos gabalėliais
Miltų
Druskos
Pipirų
Kiaušinio
Šaukšto grietinės ar grietinėlės
Džiuvėsėlių
Sūrio
Sultinyje išverdame pjaustytas kaliaropes (užtenka 10 minučių). Kiek pravėsiname ir apvoliojame miltų/druskos/pipirų mišinyje, tada kiaušinio ir grietinės plakiny, na o po to džiūvesėliuose. Kepam įkaitintame aliejuje, iškepusias apibarstome tarkuotu sūriu.
Labai skanu ir tiekiant su kečupu.