Kam iš mūsų paprasčiau?

Kam iš mūsų paprasčiau?

21. Mar 2012, 13:00

Ar žinote, kad visame pasaulyje tarp mamų įsivyravo kova? Mamytės pasidalino į du frontus: Sahm ir Wohm.


Mamos - namų šeimininkės Sahm (anglų k. Stay at Home Moms) ir dirbančios mamos Wohm (Work Outside Home Moms) kariauja dėl vienos priežasties: kiekvienai grupei atrodo, kad kitai grupei lengviau ir paprasčiau. Tačiau pripažinti to nenori.

 

Bet kas gali būti paprasčiau, kaip atsikelti ryte, nuvesti vaiką į darželį ir visa diena tik Tavo – tu gali suspėti ir į darbą, ir į grožio saloną – taip galvoja daugelis mamų namų šeimininkių.

 

Jos pavydi karjeros siekiančioms moterims, jų makiažui, išvaizdai, laisvei, buvimui tarp žmonių ir pan.

 

O dirbančios mamos pavydi kitai grupei jų ramaus, „tikrų mamų“ gyvenimo, juk kas gali būti paprasčiau, kaip namie tvarkytis su šlepetėmis, išvirti vyrui valgį ir ilsėtis likusią dienos dalį. Ar tai problema?

 

Taip, būtent taip mano skirtingos pusės, BET...

 

Tačiau teisindama savo padėtį kiekviena mamų grupė neretai pradeda kitą žeminti ir įžeidinėti, o ne viešai pripažinti, ką galvoja.

 

Bet mes gi žinome, kad niekam nelengva, kiekvienu atveju yra savų pliusų ir minusų. Vaikų auklėjimas ir auginimas – sunkus darbas, tai toli gražu ne šventė, kaip mums atrodė iki gimdymo.

 

Padiskutuokime, kokius jūs matote dirbančių mamų ir namų šeimininkių pliusus ir minusus?

 

 

 

21. Mar 2012, 22:46

aciukas😉

21. Mar 2012, 21:07

buvau ir Sahm ir Wohm. Kiekviena busena turi savu pliusu ir minusu, todel rast teisinga pasirinkima sudetinga, kiekvienos situacija skirtinga. Bet daugiau pliusu as matau Wohm 😀

21. Mar 2012, 20:50

auksiniai zodziai 😀 nebeturiu ka ir bepridurti 😀

21. Mar 2012, 18:53

as manau kad lengviausia tom moterim kurios vadina namu seimininkes nors vaika istreme i darzeli per visa diena sugeba padaryti vakariene vyrui ir keles dulkes nusivalyti nuo spintu o vyras vakare po darbo parsiveza vaika ir buna dienos darbai baigti o sunkiausia tom mamom kuriosvienos augina mazyliu juos turi ryte nusivesti i darzeli diena atidirbti o vakare dar parejus valgyti padary susitvarkyti.o jei tikra namu seimininke yra tai ji tiek patdarbu turi kaip ir dirbancioji tik jauciu ne viena su kita nesimainytu sqvo gyveni u nes tai yra kiekvienos gyvenimo budas ir manu aeimininke nebus laiminga dirbdama o darbininke nebus laiminga budama namie

tifer tifer 21. Mar 2012, 16:44

Aš 14 metų dirbu namuose-MAMA.Ir tuo esu patenkinta.Nesakau,kad lengvas darbas,bet šiuo metu mane tenkina.

21. Mar 2012, 13:24

Aš tiesa sakant jaučiausi laimingesnė, kai dirbau, kad ir laikinai, bet tas nuovargis toks lengvas po darbo buvo malonus . . . o kai namuose sėdėti, sienos vargina tiesiog . . .

21. Mar 2012, 13:21

Na kaip cia pasakius kam yra sunkiau. Jeigu WOHM darbas yra lengvas, tai zinoma kad bus jai lengviau. Jei SAHM vaikas labai ramus, jai nereikia tvarkyti namu ar gaminti valgyt, nes uz ja tai kazkas padaro (o tokiu tikrai yra), tai zinoma jai lengva. Bet yra ir sunkiai dirbanciu mamu ir yra mamu kurioms namie auginti vaikus, ir priziureti namus, labai sunku..... Manau lygiosios....... Maniau sunkiausia yra tom, kurios sunkiai dirba darbe, po darbo pasiima vaikus is darzelio (o jei dar jie labai isdyke), grizta namo, gamina valgi, tvarko namus ir t.t.

21. Mar 2012, 13:18

jei mama laiminga budama namuose su mazyliu kiaura diena tai valio o jei dar laimingesne isvesdama vaika y darzely ir skubedama y darba irgi saunu 👍 kolkas as dziaugiuosi mamos namu seimininkes statusu, kartais papurkstauju kad noriu y darba, daugiau bendraut su zmonem bet vos palikus vaika kam nors per diena pasaugoti suprantu kaip man jo truksta ir kad pati laimingiausia esu tik salia savo mazylio, galedama bet kada jy apkabinti ir isbuciuoti 😉

blogietee blogietee 21. Mar 2012, 13:09

Tiek vienoj tiek kitoj pusej yra mamos, ir tuo jos jau yra lygios... kaip viena ar kita pasirenka savo buvimą Mamomis jau jų reikalas..
Ties čia galima diskutuoti, rinkti pliusus minusus, bet visos žinome, kad ir taip ir taip vargina rūpesčiais, nuovargis, dėmesio stoka ir panašiai..

21. Mar 2012, 13:03

Na, manau kad tarp abiejų mamų gyvenimo būdų yra lygybės ženklas, tiek vienoms tiek kitoms, tiek sunku, tiek ir lengva . . . priklauso nuo pačios mamos ar ji laiminga savo rogėse ?