Kartais kepu tokį darinį, kurio kitaip ir nepavadinsi kaip tik karališku. Tai ne paprastas apkepas, bet ir ne pyragas. Šiaip ar taip labai tinka vakare prie arbatos užsidegus advento žvakutę paskanauti.
Reikės:
1 pak sviesto ir miltų
cukraus, grietinėlės, varškės, kiaušinio
cinamono ir obuolių
Eiga
Sviesto 200g ir miltų (iš akies). Sutarkuojam sviestą, sutrupinam į trupinius ir beriam į skardą. Dedam kepti.
Kol kepa, pasiruošiam varškės sluoksnį. Trynius suplakam su cukrumi, įdedam varškę, įpilam šiek tiek grietinėlės. Jei norite šilkinio jausmo - pertrinkite.
Ištraukite skardą ir supilkite varškės sluoksnį, tegu kepa.
Kol kepa susipjaustykite maždaug tris obuolius, pašlakstykite citrinų sultimis. Varškės sluoksnis turėtų pakepti apie pusvalandį ar 20 min, tada sudėkite obuolius.
Kol kepa išplakite baltymus su mažu šaukšteliu cukraus.
Kai viskas iškeps, sudėkite ant viršaus baltymus, pabarstykite cinamonu ir dar įdėkite keliom minutėm, kad apkeptų ir baltymai.
Verta triūso, nes skonis tikrai neblogas :)