Karališkas varškės apkepas

Karališkas varškės apkepas

21. Dec 2017, 14:35 Kristina B. Kristina B.

Kartais kepu tokį darinį, kurio kitaip ir nepavadinsi kaip tik karališku. Tai ne paprastas apkepas, bet ir ne pyragas. Šiaip ar taip labai tinka vakare prie arbatos užsidegus advento žvakutę paskanauti.

20171221143341-97107.jpg

Reikės:

1 pak sviesto ir miltų

cukraus, grietinėlės, varškės, kiaušinio

cinamono ir obuolių

Eiga

Sviesto 200g ir miltų (iš akies). Sutarkuojam sviestą, sutrupinam į trupinius ir beriam į skardą. Dedam kepti.

20171221143357-59883.jpg

Kol kepa, pasiruošiam varškės sluoksnį. Trynius suplakam su cukrumi, įdedam varškę, įpilam šiek tiek grietinėlės. Jei norite šilkinio jausmo - pertrinkite.

20171221143419-36872.jpg

Ištraukite skardą ir supilkite varškės sluoksnį, tegu kepa.

Kol kepa susipjaustykite maždaug tris obuolius, pašlakstykite citrinų sultimis. Varškės sluoksnis turėtų pakepti apie pusvalandį ar 20 min, tada sudėkite obuolius.

Kol kepa išplakite baltymus su mažu šaukšteliu cukraus.

Kai viskas iškeps, sudėkite ant viršaus baltymus, pabarstykite cinamonu ir dar įdėkite keliom minutėm, kad apkeptų ir baltymai.

20171221143433-99777.jpg

Verta triūso, nes skonis tikrai neblogas :)

20171221143446-86081.jpg