Karvė Popinka ir kaimas Karageliškės

Karvė Popinka ir kaimas Karageliškės

03. Jul 2017, 16:07 Deivės Mama Deivės Mama

Mamyčių klubo skelbiami konkursai paskatina vadovautis principu, jog svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti. Ir šiuo kartu norėdama dalyvauti konkurse, pirmiausia suprantu, kad net nelaimėjusi vis tiek naudos iš to turėsiu: būsiu patikrinusi, ką galima nuveikti man pačiai ir pasiūlyti kitiems dar šią vasarą.

Apie ką aš čia? Įsijautusi į vasaros reporterės vaidmenį prisiminiau, kad prieš kelis metus dalyvavome viename iš Neries regioninio parko žygių ciklo renginių - žygyje "Per Saidės akmenis prie Vilsos kriokliukų". Žygis pėsčiomis dėl vietovės ir įdomių gido pasakojimų iš tiesų patiko, todėl šiandien sugalvojau patikrinti Neries regioninio parko interneto tinklapį ir pažiūrėti ką naujo jie siūlo žygeiviams.

20170703160552-66614.jpg

Taigi tęsdama 2014 – 2016 metais didelio populiarumo sulaukusius žygių ciklus, parko direkcija juos rengia ir šiemet. Tik artimiausių žygių informacija kol kas ruošiama ir ją tikrinti galite pagal šią nuorodą: http://neriesparkas.lt/kategorija/zygiai/

Nors parko tinklapyje lankiausi dėl informacijos apie žygius, mano dėmesį patraukė kiek netikėtas parko direkcijos raginimas paremti vietos ūkininkę ir jos karvę Popinką.

Pasirodo, karvė Popinka turi netgi savo paskyrą Facebook tinklapyje: https://m.facebook.com/karageliskes/

Jeigu norite sekti šios karvės gyvenimo aktualijas, pamėkite puslapį. 

Karvė ganosi ir gyvena prie puikios dviračių ir pėsčiųjų Kairiojo Neries kranto turizmo trasos, Karageliškių kaime, Vievio seniūnijoje, 2 km į šiaurės rytus nuo Panerių. Kaimą supa Panerių miškas, o visa kaimo teritorija patenka į Neries regioninio parko teritoriją. 

Puslapyje teigiama, jog Karageliškėse ganosi vienintelė apylinkių karvė Popinka. Pirkdami šios karvės pieną, sūrį iš saldaus pieno, sviestą, mes motyvuotume karvės šeimininkę Janiną Popinkos neparduoti.

Aplankykite Popinką ir pasigrožėkite Kairiojo Neries kranto turizmo trasa dar šią vasarą.


Popinkos nuotrauka iš jos paskyros FB. Vilsos kriokliukų nuotrauka iš mano asmeninio archyvo.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 04. Jul 2017, 17:49

Labai nuotaikinga karvutė, super žygis 😀

jaldija jaldija 03. Jul 2017, 20:45

Įžymi karvutė😀

Vytulka Vytulka 03. Jul 2017, 20:15

Labai miela Karvutė, o ir žygio vaizdai iš nuotraukos atrodo įdomiai. Neteko čia būti.😀

floryte floryte 03. Jul 2017, 19:57

Na fainiai čia su ta karve Popinka! Vien vardas ko vertas😀