Reikia:
- 170 ml. aliejaus - ar lydito kepinių margarino.
- 225 g. miltų
- 1 a. šaukštelis kepimo miltelių
- 180 g. cukraus
- 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 baltymas
- 150 ml. pieno
- 2 v. šaukštų kokosų drožlių
- Vyšnių.
Kremui:
Kremą pasiruošti iš vakaro!
- Grietinėlės 36 %, 100 g.
- Juodojo šokolado. 100 g.
Gaminimas:
Vienam dubenėlyje sumaišykite sausus produktus - miltai, kepimo milteliai, vanilinis cukrus, cukrus, kokosų drožlės, o kitam drėgnus - aliejus, kiaušinis, baltymas, pienas, po to sumaišykite tarpusavyje ir lengvai išmaišykite. Supilstykite į formeles į vidų dėti vyšnių ir šektiek uždėti tešlos kad vyšnios pasislėptų kepkite 180 laipsnių C temp. kol gražiai iškils ir paruduos, i įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Keksiukus atvėsinti.
- Grietinėlę užvirinti ir užpilti ant sulaužyto šokolado. Išmaišyti viską iki vientisos masės, atvėsinti, uždengti ir pastatyti nakčiai į šaldytuvą.
- Kitą dieną išplakti kremą iki standumo ir konditeriniu švirkštu puošti keksiukus.
O čia keksiukai puošti pirktiniu "aisingu"kurį gavau lauktuvių iš UK. :)