Kelionė į Kazlų Rūdos poligoną

Kelionė į Kazlų Rūdos poligoną

30. May 2013, 20:55

 

Sveikos gyvos :) Norėčiau pasidalinti įspūdžiais, kuriuos šiandien su Gustyte pamatėme.

Turbūt visos nežinote, bet gyvenu Kazlų Rūdoje, mūsų miestelis įsikūręs tarp miškų, kur bepažiūrėsi visur miškas :) Tuose miškuose turime ne tik grybų, bei uogų, bet ir kareivines, todėl dažnai vykstant pratyboms, per langą galiu matyti, kaip praskrenda malūnsparnis,girdėti kaip miške vyksta šaudymai, ar tiesiog miestelio gatvėmis pravažiuoja eilė (gali būti net iki 50) kareiviškų Hamerių.

Į Poligoną patekti paprastiems eiliniams žmogeliams praktiškai neįmanoma, bet šiandien ten buvo "Atvirų durų diena". Taigi, vos atsikėlusios su Gustyte išskubėjome pasidairyti į kareivukus :) juokauju.

Iškart atsiprašau, kad nuotraukos nėra kokybiškos, bet Gustė nelabai norėjo fotografuotis, teko ją gaudyti, bet ka mes pamatėme, norime pasidalinti su jumis, nes daugum,  tai gali matyti tik per televizijos ekranus.

Šventė prasidėjo 10 ryto. Kai nuvažiavome, jau buvo daugybė vaikučių pabiručių, kareivėlių, ir tokių kaip mes, pasižvalgyt atėjusių žmogeliukų.

Iš pradžių, kareiviai vaizdavo mums karą, su susišaudymais, ir dūmų kamuoliais(to įamžinti negalėjau, nes Gustė bijojo ir buvo pas mane ant rankų).

O vėliau, prasidėjo kariškų mašinų demonstravimas. Taigi pažiūrėkite, kokios mašinos važinėja mano miestelio gatvėmis :

Na ir kaip? :) Kai suvažiavo visos mašinos, galėjome prie kiekvienos prieiti, įlipti į vidų, pasukioti vairus ir žinoma fotografuotis.

Tankas, jo viduje tvanku ir gana nemalonus dyzelino kvapas, sunku ir patikėti,kaip jame galima išsėdėti kiek ilgiau...

Hameris. Įspūdingo grožio vaizdas, kai tokių pat važiuoja visa eilė...

O štai čia, kaip paskutinis eksponatas, visureigis, kainuojantis milijoną litų. Viso pasakojimo apie jį nenugirdau, ten dėdės sulindę į vidų nelabai aiškiai kalbėjo, bet kiek nugirdau, tai neperšaunamas, su kumsčio storio neperšaunamais stiklais. Mano kaimynas sakė " su tokiu į žvejybą būtų smagu važiuot" . O kaip gi, su tokiu aš mielai ir iki parduotuvės kasdien važinėčiau :)

Ši nuotrauka man labai patinka, ją galima būtų pavadinti kaip filmą " trys vyrai ir kūdikis".

Tikrai nenuostabu, kad šis visureigis sulaukė daugiausiai dėmesio, tokio mūsų gatvėse kasdien nepamatysi. O ir nebūtume mes su Gustyte, jei neįsiveltume į aviantiūras, kol apžiūrinėjome šį gražuolį, sulaukėme laikraščio fotografės, kuri, žinoma, mus įamžino, ir liepė laukti laikraštuko, kuriame mes būsime. Na tai laukiam laukiam :)

Vėliau keliavome apžiūrėti kareivinių, tik per išdykaujančius vaikus nelabai ką ir matėme.

Ir kaip gi be kareiviškos košės!!!! Nesu niekur daugiau tokios skanios ragavusi, ėjome pakartot :)

Štai taip praleidome rytą, įsiamžinome Gustės tėvuko darbe, kasdien papulti ten negalime, todėl smagu tokia atrakcija.

Štai tokia buvo mūsų kelionė į Kazlų Rūdos poligoną.

 

Gustytė ir mamytė Giedrė

31. May 2013, 17:55

oi tai buco mano tecio kolega 😃

31. May 2013, 14:39

mano vyras cia drbo kai gyvenm dar lietuvoj 😃

neri neri 31. May 2013, 12:07

įspūdingai atrodo ,maža mergytė ir galinga technika ,nenuostabu ,kad patraukėte fotografės dėmesį 😉