Kepame atostogų sausainius +Receptas

Kepame atostogų sausainius +Receptas

24. Apr 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jūsų mėgstamiausioje TV rubrikoje "Gaminame su vaikais" šįkart svečiuojasi knygos Penktadienio desertas autorė Kotryna Starkienė su dukrytėmis - septynmete Mėta ir keverių su puse Elze. Pusryčiams merginos pasiūlė gaminti sausainius! Atostogų sausainius :)

Sesutės - tikros linksmuolės ir mamos įkvėpėjos. Tad nenuostabu, kad neseniai pasirodžiusioje Kotrynos desertų knygoje – ir mažosioms patinkantys skanėstai. O mėgstamiausi – atostogų sausainiai.

20180423223425-79393.jpg

O kai pasiruošta, ant stalo keliauja viskas, ko gali prireikti. Anot merginų, produktų reikia visai nedaug, daugiau kantrybės laukti :)

Pirmiausia supjaustome šaltą sviestą.

20180423223606-85107.jpg

Miltus merginos beria į kombainą su sviestu, bet tešlą minkyti galima ir rankomis.

20180423223703-29933.jpg

Į kombaino išsuktą tešlą, panašią į varškę, dedame kiaušinio, cukraus, vanilinio cukraus ir druskos plakinį.

Gautą tešlą reikia padalinti į dvi dalis ir vieną jų nudažyti. Geriausia rinktis gelinius maisto dažus.

20180423224256-94045.jpg

20180423224305-86736.jpg

Atskiras tešlos dalis suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai.

20180423225218-66877.jpg

Ištrauktas skirtingos spalvos tešlas lipiname vieną prie kitos ir traukiam kočėlus. Spalvota tešla pasiruošusi tapti vyniotiniu.

20180423225410-90567.jpg

Kai vyniotinis šaldytuve pusvalandį atvės, dabar beveik baigtas. Tada supjaustome ir į orkaitę.

20180423225524-24113.jpg

20180423225532-39318.jpg

O kol sausainiai kepa, tirpinam baltą šokoladą ir ruošiame barstukus. Štai taip papuošiame

20180423225749-13121.jpg

Skanaus!

LAIDĄ REMIA: #Babycity/Toycity