Aštresnio skonio vištienos patiekaliukas.
Reikės:
300 g vištienos krūtinėlės;
3 šaukštelių krakmolo;
1 kiaušinio baltymo;
6 šaukštų vištienos sultinio;
1 šaukštelio čili prieskonių;
1 šaukšto sojų padažo;
2 šaukštelių obuolių sulčių;
2 šaukštelių citrinos sulčių;
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus;
1 skiltelės česnako;
4 salierų stiebų;
100 g pomidorų.
Gaminimas:
Kiaušinio baltymą suplakti su dviem šaukšteliais krakmolo. Vištieną supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su baltymo ir krakmolo mišiniu, po to įdėti likusį krakmolą ir gerai išmaišyti. Tada po truputį supilti tris šaukštus sultinio, vėl išmaišyti, supilti obuolių, citrinų sultis, įdėti čili prieskonius ir viską gerai išmaišius padėti į šalį.
Į keptuvę įpilti 1,5 l vandens, užvirinti, sudėti vištienos gabaliukus ir virti apie 1 min., tada nupilti vandenį.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti susmulkintą česnaką, vištieną ir pjaustytus salierus (pastarųjų nedėjau, nes nėra itin mėgiama daržovė). Kepti apie 5 min., po to supilti likusį sultinį, sudėti pjaustytus pomidorus ir dar 5 min. pakepinti.
Tiekti su mėgiamu garnyru – ryžiais, grikiais, makaronais ar bulvėmis.
Skanaus!
Vištienos patiekalų ekspertė 😀 ačiū už idėjas pietums 😀 👍 🌷 🌷 🌷
labai gardziai atrodo! 👍
😃 Keletą dienų vištieną gaminau tik ir receptus sukėliau, nekasdien vištieną valgom 😃
toks jausmas kad tik vistiena revalgot😉😃 seiles nutyso...