Keptuvėje kepamos gardžios picos receptą man perdavė Mama

Keptuvėje kepamos gardžios picos receptą man perdavė Mama

24. Jan 2016, 13:06 Gerda_M Gerda_M

Kai grįžti vakare po darbo į namus, tačiau atsidarius šaldytuvą pamatai kybančią pelytę, tampa viskas aišku - rytoj vakare šuoliuosi į parduotuvę, o sau ir vyrui vakarienę ruoši iš to, ką randi arba, mane šeimininkės suras, iš to kas liko. Juk sunaudoti reikia viską :) 


Taigi, kad nebeliktų maisto likučių, aš skubu ruošti picą. Naminę picą, kuri per kelias minutes iškepa keptuvėje ir yra tooookia gardi, kad vien pagalvojus ima kauptis seilės.

Jei norite išmėginti  keptuvėje kepamą picą, pasiraitokite rankoves ir pirmyn! 

Jums reikės:

3 kiaušinių;

pusės stiklinės miltų;

kelių šaukštų šilto vandens;

Druskos.

Ant viršaus:

Svogūnai;

mėgstamas kumpis;

sūris (kuo daugiau, tuo skaniau);

paprika;

alyvuogės.

Išplakite kiaušinius dubenyje ir supilkite miltus. Gerai išmaišykite. Jei tešla tirštoka, įpilkite nurodytą kiekį vandens, kad ji taptų skystesnė. Įdėkite druskytės ar mėgstamų prieskonių.

Į įkaitintą su aliejumi keptuve supilkite tešlą. Ant viršaus sudėkite pjaustytą kumpį, papriką, alyvuoges. Puikiai tinka sunaudoti dešreles ar saliamį. Užberkite tarkuotą sūrį ir uždenkite dangčiu sumažinę ugnį. Kepkite, kol padas gerai iškeps. 

Kartais picą apverčiu. Tokiu atveju keptuvėje ją reikia gražiai padalyti į kelias dalis ir dalimis apversti. Apvertus palaikyti keptuvėje galima net ir atjungus viryklę. 

Visada gardinu mėgstamais žalumynais - ypač tinka DAUG špinatų ir gražgarstės :) 

Tikrai skanu, lengva, greita ir pigu!