Keturkojai kaimynai - ar visada džiaugiamės juos matydami?

Keturkojai kaimynai - ar visada džiaugiamės juos matydami?

24. Nov 2011, 08:30

 

Labas rytas, mielos mamytės! Norėčiau išgirsti Jūsų nuomonę apie tokią situaciją: sakykim... kaimynai įsigijo mažą gražutį pukuotą šuniuką, kuris dar tik mokosi "puoduko gudrybių". Tik išėjes iš namų - iškart po langais sysioja ir kakoja.

 

Šeimininkai pareigingai surenka ekskrementus į maišelį, tad "nuodėmės" kaip ir nelieka, įstatymas nepažeidžiamas. Tačiau kiek Jus trikdys kakojančio po langais šuns vaizdas? Ar jums tai šlykštu? O gal atvirkščiai - tai bus geras pavyzdys vaikui, kad reikia surinkti po savęs (tiksliau, augintinio) kakučius?

 

Gal socialinė reklama "Pri***valai" - duoda vaisių?

 

Kaip pasielgtumėte šioje situacijoje?

 

Tatjana (tatka)

25. Nov 2011, 23:06

mano nuoširdus linkejimas tiems, kurie kakučiu pagal savo gyvūnus nerenka - tegul jie patys ir ju vaikai kasdien iliptu i kokia kakuti, gal tada pagalvos..

24. Nov 2011, 18:57

Na, o atėjus vakarui, aš aprašysiu mūsų situaciją.
Prieš įsigydami šunį mes su vyru nuo A iki Z išstudijavom įstatymą, reglamentuojantį šunų laikymą daugiabučiuose. Esmė: prie namų vedžioti negalima, bet jei šuo padaro (o tu jam neuždrausi) - šeimininkas privalo surinkti ekskrementus. Tai mums ir tapo šventaja pareigybe. VISADA ir aš, ir vyras turime su savim celofaninį maišiuką, VISADA surenkam. Savo motiną, kuri irgi laiko šunį, irgi pagaliau priverčiau rinkt, juk jos pačios anūkas vaikšto po šias žalias vejas.
Bet atsirado kaimynas, kuriam taip nepatinka šikančio šuns vaizdas, kad tas pradėjo su mumis kariauti, kad neleistume kakot po jo langais. Bet, juk MES SURENKAM, kakų nebelieka... Praėjus keliom dienom visa žalia veja buvo apibarstyta kažkokia chemija. Aš, ilgai nesvarstydama, paklausiau viešosios saugos tarnybos patarimo - ir dėl mano, kaip šuns šeimininko, pareigų, ir dėl neaiškios kilmės chemijos. Gal tai nuodai, gal kokios chlorkalkės.. Gal vaikas netyčia prarys, nesužiūrėsiu.. Gal palijus ištirps ir nudegins letenas.. Vienu žodžiu... Pareigūnai jam išaiškino, kad prie namų gali šikt gyvūnai, bet lai stebi, kad aš surinkčiau. O dėl chemijos - administracinė nuobauda.
Tai šis įvykis man buvo labai nemalonus. Nes, kiekvienąkart, kai einu su sūneliu nešioklėje ir šuniu į lauką, visada sąžiningai viską surenku, išmetu (o patikėkit, pasilenkt su vaiku baisiai nepatogu, spėju kiti net nesivargintų...).. visada tai darydavau vos ne su pasididžiavimu, kad darau teigiamą pavyzdį kitiems šūnų laikytojams, kad palieku švarią vietą, kad galų gale ir sūnelį savo taip mokinu švaros ir atsakomybės... Man net į galvą nebūtų atėję, kad ir čia žmonės įžvelgia kriminalą ☹ Tai vat... Dėl to ir klausiau Jūsų nuomonės, ar tai tik kaimyno požiūris, ar tai yra normalu visuomenėje?

24. Nov 2011, 15:04

Mūsų stadionas didelis, daug šuniukų, bet kad rinktų gal matėm tik tris savininkus, visumoje visos pievos vieni kakiai ir kaip sunku kai Vanesa po kaimo nori bėgti, kristi į žolynus, tai vis einam į mokyklėlės teritorija kur švaru, nes aplink namus dar baisu, nors postūmis yra, jau rinkti pradeda...

24. Nov 2011, 11:48

Kad suo kakoja man tas nera nemalonu, bet mane ziauriai piktina, kai seimininkas suns turinio nesurenka...va cia tai nekas, jei turi suni, turi juo rupintis iki galo.

24. Nov 2011, 10:24

gerai būtų, kad visi rinktų, dabar žiūrėk kur koją dėti.... 😈

24. Nov 2011, 09:32

Visiskai su Tavim sutinku, Zivile, ta tiesa neabejotina, kad reikia surinkt. Bet truputi ne ta turejau omeny, rasydama klausima: nors ir surenki, bet kai kuriems tiesiog psichologiskai nepatinka, kad suo tustinasi...