Kiauliena obuoliukų patale

Kiauliena obuoliukų patale

22. Aug 2015, 13:13 Gintarep Gintarep

Pasiruošiame kepti tris kiaulienos gabaliukus. Įtriname druska su česnaku ir dedame į aliejumi sudrėkintą keptuvę, aplaistome vynuogių actu ir kepame (beveik verdame)

20150822130829-86041.jpg

uždengę keptuvę dangčiu.

Kol kepa, susipjaustome du obuoliukus, tris erškėtrožes ir susmulkiname su smulkintuvu, prieš tai įpylę aliejaus20150822130736-42872.jpg.

 

 

Apvertę mėsytę ant kitos pusės, apskrudusią pusę užtepame obuolių-erškėtrožių mase ir kepame apie  dvidešimt-penkiolika minučių.

Kai jau nutariame, kad iškepė, užbarstome pjaustytais žalumynais,

20150822130944-64852.jpg

 

20150822131123-92746.jpg

užbarstome tarkuotu "Rokiškio" sūriu ir uždengiame, kai sūris išsilydo- būna iškepę.

Gavosi švelniai rūgštus skonis, kuris tinka ir vaikams.