Klaipėdoje šurmuliuoja Jūros šventė: norisi viską pamatyti!

Klaipėdoje šurmuliuoja Jūros šventė: norisi viską pamatyti!

06. Aug 2012, 07:00

Kaip ir kiekvienus metus, taip ir šiais metais mes su šeimyna apsilankėme Jūros šventėje. Kiekvienais metais organizatoriai vis kažkuo nustebina.

 

Šiais metais ši šventė kiek kitokia, nes sutapo su miesto 760-uoju gimtadieniu! Su šia iškilminga data labai noriu pasveikinti savo gimtąjį miestą ir palinkėti jam ir toliau augti gražesniam ir didesniam!

 

Tad mūsų miesto šventė prasidėjo nuo įspūdingų fejerverkų!

Į miestą sugūžėjo daug svečių ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio. Visi lankėsi miesto mugėse, stebėjo gatvės pasirodymus, paradus, koncertus ir konkursus, kurie trunka nuo ankstaus ryto iki pat vėlyvo vakaro.

 

Visų apeiti neįmanoma! Štai kaip pasitiko mus Klaipėdos senamiestis

Varpelius reikėjo paskambinti kuo garsiau ir papūsti kuo stipriau kaip vėjas, kad miestas turėtų visada palankius vėjus. Už tai gavome spaudukus ant rankos, kaip oficialus Jūros šventės dalyviai.

 

Beje, mes ir tinkamai pasiruošėme tokiai progai - jūrine suknyte, kad atititiktume šventinę tematiką

Sudalyvavome pirmą kartą ir žuvies fiestoje, kur miesto svečiai vaišinami ką tik išvirta žuviene

ir ką tik iškepta žuvimi, kuri pagauta Baltijos jūroje.

Apilankėme ir šventinėje mugėje, kurioje visko labai gausu. Akys raibsta nuo gražių gaminių!

Mugėje mes net nusikalėme laimės pinigėlį!

Jono kalnelis buvo paruošęs vaikams visokių atrakcijų, bet čia mūsų mažoji jau užmigo pietų miegelio, tad apžiūrėjome tik iš viršaus

Pamiegoję vėl ėjome aplankyti likusias vietas. Buvome gavę kvietimą nemokamai pasižiūrėti lelių teatro "Mikė Pūkuotukas eina į gimtadienį" , tad net nesudvejojome. Tuo labiau, ir laikas mums tiko, ir vieta. Žmonių susirinko tikrai gausiai!

Ir spektaklio pabaigoje labai likome nustebinti, nes organizatoriai mus pavaišino labai gražiu bei skaniu torčiuku, skirtu miesto jubiliejui!

Na ir dar keletas akimirkų iš šventės, kurių, manau, labai daug komentuoti ir nereikia:

 

čia vyko hip hopo konkursas

Na išties labai gaila, kad žmogus fiziškai negali visko apibėgti ir pamatyti, kai tiek daug renginių vyksta skirtinguose miesto vietose, o dar su mažyliu. Po šventės esame pavargę, bet tas nuovargis labai malonus!

 

Kaip tapti mama reportere? Tai labai paprasta!

Atsiųsk ir Tu reportažą apie tai, kas tave neramina, ar kas tave pradžiugino, apie tai, ką pamatei už lango, savo kieme, mieste ar kaime! 

Ir laimėk firminį MK puodelį!

1

 

 

 

06. Aug 2012, 14:57

taip Zivile, fejerverkai tikrai buvo labai nuostabus, bet va is gausybes foto, tik viena kaip ir teisejo verta demesio, nes dauguma issiliejo 😀 o va , nors as ir klaipediete, bet kas met apsilankau, per visa gyvenima, gal tik kokiose 3 nebuvau 😀 Dabar kai gyvenu Vilniuje, ten tokiu svenciu nera, tai mums cia kaip ir pramoga savotiska 😀

06. Aug 2012, 09:09

Smagumėlis 😀 pasiilgau jūros švenčių, bet jau keli metai, planai nukelia kitur 😀