Knyga: Vaikų auklėjimas pagal prancūzus

Knyga: Vaikų auklėjimas pagal prancūzus

22. Jul 2014, 15:24 InetaBu InetaBu

Neseniai perskaičiau knygą "Vaikų auklėjimas pagal prancūzus", autorė P. Druckerman. Noriu pasidalinti, kodėl verta ją paskaityti :)

Knygoje pasakojama apie amerikietės adaptaciją ir visus motiniškus potyrius nuostabiame mieste Paryžiuje. Labai įdomiai ir šmaikščiai pateikiami palyginimai tarp amerikietiško ir prancūziško auklėjimo, kas mano žodžiais tariant, būtų kaip diena ir naktis, juoda ir balta. Taigi, skaitydami knygą, rasite atsakymus, kaip išmokyti vaikus valgyti absoliučiai viską, nors bandyti gali tekti ir 10 kartų su vienu ar kitu maisto produktu. Knygoje apstu patarimų, kaip vaikučiai valgo, kokiu metu ir kokiu rėžimu, kada galima užkandžiauti, kada ne ir koks efektas pasiekiamas. Labai įdomus skyrius apie vaiko miegą visą naktį ir tikrai atmintyje išliko sakinukas, kad reikia tikėti, jog Jūsų vaikas gali išmiegoti visą naktį...žinokite veikia :)

Taip pat, atskleidžiamas požiūris į lopšelius ir auklėjimą juose..o tiksliau, ką vaikučiai turi juose veikti: žaisti, bendrauti, mokytis dalintis, nes visoms kitoms mokymosi veikloms dar ateis savas laikas. Knygoje taip pat rasite patarimų, kaip elgtis, kai vaikas parsineša iš darželio negražių žodžių ir ką tokiu atveju daryti.

 Na o mamytėms, kurios nori būti visada tobulos ir teisingos, nori, kad jų vaikučiai visada klausytų - keli skyriai, kaip mylėti save, kaip sau atleisti ir suprasti, kaip elgtis su vaikais, kai Jūsų žodis turi būti paskutinis.

Tikrai verta dėmesio knyga. Net jei priešinatės prancūziškajam auklėjimo modeliui - knyga tikrai maloniai skaitysis net ir Jums.  

motinysteveza motinysteveza 22. Jul 2014, 19:32 InetaBu

tai be abejo 😉 tik jei domėtės knygomis apie auklėjimą, siūlyčiau neapsiroboti vien tik šia. nes prancūzų auklėjimas sukelia daug prieštaringų nuomonių, vienos jų teigia kad jis žalingas vaikų psichikai.

InetaBu InetaBu 22. Jul 2014, 16:04

Aš visus auklėjimo modelius priimu kaip kiekvienam skirtingus 😀 Kiekvienas renkamės pagal save ir manau geriausia, jei kas mums nepatinka ar nepriimtina, priimti kaip skirtingumą 😀 Kiekvienam savo 😀

motinysteveza motinysteveza 22. Jul 2014, 15:41

http://www.tavovaikas.lt/kudikis/mamos-kertele/prancuziskas-vaiku-auklejimas-ko-galime-pasimokyti-o-ko-vengti.d?id=65165433

o šiaip aš galvoju, esu pakankamai griežta mama, bet prancūziškas auklėjimas man brrrrrr....