Knygų lobiai: Dialogai su savimi

Knygų lobiai: Dialogai su savimi

26. May 2017, 20:56 katerinav katerinav

Knygos pavadinimas: Dialogai su savimi
Autorius: Galina Dauguvietytė
Originalo kalba: lietuvių
Leidimo metai: 2010
Puslapių: 212

Aprašymas:

Pasidažiusi, besišypsanti, nestokojanti humoro jausmo, išdidi, patenkinta savimi, su cigaru rankose – tokia man yra Galina Dauguvietytė. Ši knyga – trečioji. Deja, bet turiu pripažinti, kad ji man atrodo parašyta iš reikalo, pritempta... Tekstas, mintys – viskas įdomu, bet jaučiasi, kad buvo norima pasakyti trumpiau. Per daug išsiplečiama.

Jaučiamas vyro ilgesys, vienišumo atspalviai. Autorė aprašo savo jaunystės nuklydimus, mylėtus vyrus, gyvenimą su tėvais, griežta mama ir humoristu tėčiu, gyvenimą televizijoje ir jos užkulisius, gimimo dienas ir pan.

Knyga baigiasi labai liūdnu skyriumi apie tai, kad autorė jaučia artėjančią mirtį. Į rojų ji patekti nenorinti – ten nuobodulys. Ji skaudžiai aprašo senatvės atgarsius – ir apsukos nebe tos, ir jėgų tiek nėra, aplink tyla... Ji svajojanti numirti staigia mirtimi...Svarbiausias aspektas, mano nuomone, kad žmogus nėra nusivylęs gyvenimu – gyvenimas nenuėjo perniek. Jei neklystu, po šios knygos parašymo, autorė gyveno dar 5 metus. Tikiuos jie jai buvo gražūs...

Bendras įvertinimas 10 balų sistemoje – 8.