Knygų lobiai: Erelio skrydis: pasaulio kelionės pamokos ir apmąstymai

Knygų lobiai: Erelio skrydis: pasaulio kelionės pamokos ir apmąstymai

19. Feb 2017, 19:04 katerinav katerinav

ir apmąstymai
Autorius: Frank Cardelle
Originalo kalba: anglų
Pirmasis leidimas: 2004 m.
Puslapių: 366

Aprašymas:
Frank Cardelle - tarptautinis psichoterapeutas, psichologas ir rašytojas. Knygoje “Erelio skrydis” autorius pristato savo gyvenimo kelionę, kurioje atsitinka visko. Gyvenimas nelepina: būdamas mažu berniuku jis patiria didelę psichologinę traumą, kai tėtis, grįžęs iš karo, žiauriai skriaudžia savo vaikus. Karas paveikia psichiką.

Indiškos prigimties psichologas keliauja po įvairias šalis, mokosi, tampa mokslininku. Savo kelyje sutinka įvairių žmonių, vieni padeda jam suprasti save, kiti parodo gyvenimo vertybes.

Erelio skrydis - tai ne tik ėjimas į priekį, tai taip pat grįžimas atgal - į tėvynę, išgyvenimus ir nusivylimus. Autorius, aprašydamas savo keliones po įvairias šalis, pasakoja apie nelaimes ir spąstus, tykančius žmones.

Paskutiniuose skyriuose rašytojas apžvelgia svarbiausias pamokas, kurias gavo keliaudamas ir dirbdamas.

O pabaigai autoriaus patarimai:
“Nepamirškite šios didžiosios paprastos tiesos - vadovaukitės meile visur, savo gyvenime, darbe, bendraudami tarpusavyje. Ieškokite gyvenime savo vietos, mokykitės pamokos, pastebėkite kasdienes smulkmenas. Būkite drąsūs elgtis teisingai. Stenkitės tobulėti. Rinkitės tai, kas gera ir reikalinga. Klausykite širdies ir išmokite atleisti. Nebijokite būti kitokie ir daryti ką nors kitaip nei visi.”