Knygų lobiai: Kodėl japonai nestorėja?

Knygų lobiai: Kodėl japonai nestorėja?

02. Dec 2016, 20:55 katerinav katerinav

Knygos pavadinimas: Kodėl japonai nestorėja?: sveika gyvensena pagal Niši sistemą
Autorius: Maja Gogulan
Versta iš: rusų
Leidimo metai: 2015
Puslapių: 299

Aprašymas:

Seniai norėjau nusipirkti šią knygą, bet gerai, kad to nepadariau. Vėlgi, kažkokios mano iliuzijos lėmė, kad nusivyliau. Vėl tikėjausi ne to, ką perskaičiau. Nepasakysiu, kad knyga nėra vertinga, tačiau vietomis labai prieštaraujanti mano gyvensenos principams, kaip pavyzdžiui, neleisti vaikui ir pačiam nevalgyti iki 12 valandos dienos. Pas mus pusryčiai yra labai mėgiami ir noriai valgomi. Ir ne sumuštiniai, o košės, kiaušiniai ir pan. Be to, pasimėgaujame kokiu skanėstu, išgeriame sulčių. „Nevalgykite iki vidurdienio, vėliausiai valgykite 18.00, lai pusryčiai būna vėlyvi, o vakarienė ankstyva.“ O kada tada valgyti? Dėl vakarienės sutinku, stengiamės ir kad vaikas neitų miegoti apkrautu skranduku, todėl bent pora valandų iki miego nevalgome.

Taip pat autorė nenori girdėti apie virtą maistą. Jos nuomone, virtas maistas, tai ligų sukėlėjas. Idealiausia būtų, jeigu žmogus maitintųsi tik vaisiais ir daržovėmis. Kruopos netinka – tai paukščių maistas ir žmogaus organizmas nėra pritaikytas jas virškinti. Mėsa – nuodas. O virtos daržovės – toks pats nuodas, kaip ir mėsa. Žuvų taukai sukelia vėžį. Skamba kiek keistai – gal tik man?

Šiaip knygoje daug tokių vietų, kurias tiesiog praleidau, apie kažkokias sistemas, jų taikymą, dietas, fizinius pratimus. Nenorėjau gilintis ir buvo neįdomu.

Bandysiu aprašyti, mano manymu, kelis vertingus patarimus.

Vaisius valgyti tik prieš valgį, tuščiu skrandžiu. Jei valgysime po valgio, maistas fermentuosis ir pavirs rūgštimi. Kai tuščiu skrandžiu pavalgysime vaisių, reikia palaukti – po sultingų vaisių 20-30 min., o po mėsingų 45-60 min.

Pieno geriausia nevartoti, o jei nepavyksta atsisakyti, vartoti raugintus pieno produktus.

Per dieną išgerti iki 3 litrų gėlo vandens.

 

katerinav katerinav 11. Dec 2016, 21:24 Zylutee

Sunku suprasti logiką 😀

katerinav katerinav 11. Dec 2016, 21:24 Loreta_K

Rimtai, aš ir buvau apie knygą gersnės nuomonės 😀

Loreta_K Loreta_K 03. Dec 2016, 21:37

😃😃😃 Čia rimtai taip? Gerai, kad nepirkau 😃