Kodėl juoduoja paakiai?

Kodėl juoduoja paakiai?

30. Apr 2015, 09:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šešėliai po akimis. Ar pažįstamas jausmas, kai tai pamatote veidrodyje, o reikia skubėti į svarbų susitikimą? Ką daryti? Štai keli patarimai.

1.Pirmiausia, skirk pakankamai laiko miegui! 

Miego trūkumas - viena dažniausių juodų ratilų po akimis priežasčių. Gerai išsimiegojusio žmogaus oda natūraliai švyti, todėl miegas – ne prabangos dalykas, o būtinybė.

Dažniausiai žmogui reikia nuo 7 iki 9 valandų miego per parą, tad stenkitės šio režimo laikytis bent kelias savaites. Alkoholis neigiamai veikia miego kokybę, todėl, jei nori pasiekti greito rezultato, atsisakyk arba bent vartok jį itin saikingai.

2.Tinkamai maitinkis

Valgyk sveiką, visavertį maistą ir gerk daug vandens. Tamsių ar patinusių paakių oda dažnai priskiriama vitamino K arba antioksidantų trūkumui. Tamsius ratilus taip pat gali sukelti vitamino B12 trūkumas. Visų šių vitaminų patariame ieškoti savo kasdieniame maiste, o ne „vaistinių“ vitaminuose.

Sumažink druskos vartojimą. Druskos perteklius organizme sulaiko vandenį neįprastose vietose, todėl druskos mėgėjai dažnai „pasipuošia“ patinusiais paakiais.

3. Neberūkyk

Rūkymas sukelia kraujagyslių ligas, kurios kelia grėsmę ne tik tavo gyvybei, bet ir smarkiai išryškina tavo kraujagysles, jos atrodo žymiai ryškesnės ir mėlynesnės.

4. Dažniau atsipalaiduok

Atsipalaidavimas šalina streso, nerimo šaltinius, kurie trukdo ramiai miegoti ir tinkamai valgyti. Oda – kaip padidinamasis stiklas, kuris išryškina fizinius negalavimus, emocinį nestabilumą, tad tikrai galite sau leisti „iš širdies“ pailsėti.

Liaudiški patarimai:

Plonai supjaustykite agurką ir po griežinėlį užsidėkite ant akių. Jie jau seniai žinomi pagalbininkai, padedantys atstatyti tiek patamsėjusią, tiek paburkusią paakių odą per itin trumpą laiką. Norėdami sustiprinti efektą, procedūrą galite kartoti kasdien, ant užmerktų akių užsidėdami agurko griežinėlį ir palaikydami jį 10-15 minučių.

Šaltos arbatos maišeliuose esantis taninas mažina paburkimą ir paakių patamsėjimą. Patartinam šią procedūrą, taip pat kaip su agurko griežinėliais, kartoti kasdien ir ant užmerktų akių laikyti 10-15 minučių. Geriausias paros laikas šiai procedūrai – rytas. 

Sutarkuokite nevirtą bulvę, gautą tyrę šiek tiek nusausinkite, kad būtų patogiau. Galite šią tyrę iškart dėti ant užmerktų akių arba, kad būtų patogiau, įvyniokite į servetėlę. Palaikykite 10-15 minučių ir nuplaukite drungnu vandeniu. Šią procedūrą taip pat galite atlikti kasdien.

Patarimas „ekstra“ atvejui: jei paakių oda patinusi, o jums greitai reikia lėkti į susitikimą ar vakarėlį - įdėkite metalinį šaukštą į šaldiklį ir palaikykite 10 minučių. Išėmus dėkite prie paakių, tik nelaikykite per ilgai, kad nepakenktumėte odai.

Kokių jūs žinote patarimų, kaip panaikinti ratilus paakiuose?