Kodėl organizmui būtina apsivalyti?

Kodėl organizmui būtina apsivalyti?

29. Sep 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Valgote tik natūralų maistą, o jūsų mityba - subalansuota? Kasdien pakankamai išsimiegate, judate ir kvėpuojate tik grynu oru? Neturite žalingų įpročių? Nepatiriate streso? Vargu ar į šiuos klausimus daugumos mūsų atsakymai būtų vien teigiami.

Ar žinote, kad visi išvardintieji veiksniai sutrikdo normalią medžiagų apykaitą, o tai organizme skatina kauptis šlakus, toksinus. Organizmui tiesiog būtina padėti apsivalyti. 

Kas vyksta žmogaus viduje: žarnyne, kepenyse, inkstuose, limfoje, skydliaukėje, sąnariuose ir kituose organuose, pastebėti plika akimi, neatlikus reikalingų tyrimų, be galo sunku, kartais net neįmanoma. Būna, jog apie toksinų perteklių organizme išduoda oda: ši papilkėja, praranda skaistumą, elastingumą, gali išsausėti, nupleiskanoti, sutrūkinėti, joje atsiranda bėrimų, pigmentinių dėmių. Dėl toksinų formuojasi ir celiulitas. Kol žmogus jaunas, visi procesai organizme, tarp jų ir natūralus apsivalymas, vyksta daugiau ar mažiau sklandžiai. Bėgant metams, reikalinga pagalba iš šalies.

Nauja – tai, kas atrasta sena

Šiandien žmonės vis dažniau atsigręžia į tai, kas patikrinta per ilgus amžius, į tai, kuo gyveno senoliai. Ar tai būtų apsisprendimas išsikelti gyventi į užmiestį, ar valgyti tik Lietuvoje užaugintus vaisius ir daržoves, ar galų gale – gydytis ir sveikatintis priemonėmis, kuriomis pasikliauta senovėje.

Pati gamta žmogui padeda, tik reikia žinoti, ką pasirinkti: 

- Žarnyną išvalyti padės erškėtuogės. Jas reikia sumalti ir gerai pašutinti. Pusę šaukštelio tyrės rekomenduojama vartoti 2-3 valandas po vakarienės.  Augalinės skaidulos žarnyne išbrinks ir slinkdamos išvalys žarnų sieneles.

-  Inkstus efektyviai valo linų sėmenys. Vieną arbatinį šaukštelį reikia užpilti stikline vandens ir pavirinti, kol sėmenys išvirs. Skysčio gerti rekomenduojama po truputį kas dvi valandas dvi dienas.

Kepenis ir tulžies latakus galima išvalyti vaisių ir daržovių: citrinų, morkų, burokėlių ir agurkų sultimis. Sveika 1-2 mėnesius, 3-5 dienas gausiai valgyti arbūzų ir melionų - kepenys lengviau atsikratys toksinų, pagreitės tulžies nutekėjimas.

Kraują išvalyti padės šių žolių mišinys: reikia sumaišyti po 100 g ramunėlių bei šlamučių žiedų, jonažolės žolės, beržo pumpurų ir žemuogių lapų. 2 valgomuosius šaukštus šio mišinio užpilti 400 ml verdančio vandens, palaikyti apie 8 val., perkošti. Gerti po 200 ml 2 kartus per dieną, prieš valgį.