Kokiam pasaulyje gyvens mūsų vaikai?

Kokiam pasaulyje gyvens mūsų vaikai?

08. Nov 2018, 10:42 Sabrina Sabrina

Socialiniame tinkle turiu blogą, kurį rašau jau gan ilgai. Paskutiniai kelti įrašai iš karto keliavo ir į maniškį tinklaraštį, bet neseniai čia paskelbta testuotojų paieška sveikesniai buitinei chemijai išmėginti, priminė man vieną gan seniai padarytą įrašą eco tema. 

Mes su vyru stengiamės rūpintis aplinka, iki gimstant dukrai rūšiavom šiukšles, naudojom ecolabel ženklu pažymetą indų ploviklį, šluostes 100 % suyrančias, į parduotuvę keliavom su daugkartiniais maišais, sodui ir daržui laistyti rinkom lietaus vandenį... Tačiau gimus Atėnei supratau, kad su vaiku atėjo diiiiidžiulis kalnas išmetamų šiukšlių, kurioms suirti reikia labai daug metų - sauskelnės ir palutes, plastikas ir vata. Man norėjosi kažką keisti, dar labiau prisidėti prie gamtos saugojimo, matant tuos išmetamus maišus. Tad ėmiau galvoti apie daugkartines sauskelnes - kažkaip nedrąsu dar buvo, bet akys užkliuvo už daugkartinių palučių, įsigyjau tą pačią dieną. Kad mane kas anksčiau būtų paprotinęs!!! Ne tik, kad atliekų mažiau, bet kiek pinigų susitaupo, ypač pirmais mėnesiais kasdien kiek tų palučių išmesdavau...

Naudoju jau jas apie 4 mėnesius, labai patenkinta esu. Ir galiu drąsiai pasakyti - einat lankyti tik ką gimusios mažylio - tai puiki dovana! 

Tikiu, ateity šoksim ir į daugkartines sauskelnes, bet šitam mamai ir tėčiui reikia dar "paaugti". :)  Dabar tik dar labiau savimi džiaugiuosi, kad saugau savo vaikui švaresnį pasaulį, tikiu, visada svarbu pradėti nuo savęs.