Kokie maisto produktai suteiks energijos ir žvalumo?

Kokie maisto produktai suteiks energijos ir žvalumo?

06. Oct 2011, 07:00

 

Rudenį dažnai apninka niūrumas ar bloga nuotaika. O jei dar lietus už lango pliaupia dirbant monotonišką darbą, norisi tik miego. Štai kokie produktai gali suteikti energijos visai dienai.

 

1. MELIONAS padeda normalizuoti žarnyno veiklą. Melionas stiprina imunitetą ir raminamai veikia nervų sistemą.

 

2. BANANAI suteikia nemažai energijos, nes juose daug angliavandenių. Suvalgius porą šių geltonųjų vaisių energijos užtektų pusantros valandos mankštai.

 

3. RIEŠUTUOSE yra biologiškai aktyvių medžiagų – vitaminų ir mineralų, kurie šalina nuovargį ir pakelia nuotaiką.

 

4. JOGURTE yra svarbių žmogui B grupės vitaminų. Tai baltymų ir kalcio šaltinis. Jogurtas ir suteikia energijos, ir puikiai numalšina troškulį. 

 

5. AVOKADUOSE yra lecitino, kuris teigiamai veikia nervų sistemą, taip pat angliavandenio manoheptuliozės, kuri tirpina riebalų perteklių ir mažina cukraus kiekį kraujyje bei maitina smegenų ląsteles.

 

6. RAUDONIEJI PIPIRAI burnoje jie sukelia deginimo pojūtį, todėl smegenys reaguoja ir į ataką paleidžia endorfinus, kurių užduotis – malšinti skausmą. Todėl dažną raudonųjų pipirų mėgėją apima trumpalaikis džiugesys.

 

7. SAULĖGRAŽOSE  taip pat daug naudingų vitaminų ir mineralų. Patartina jas valgyti nesūdytas.

 

8. APELSINAI IR GREIPFRUTAI – tikras vitamino C šaltinis! Būtent šis vitaminas padeda įveikti nuovargį, o apelsinų kvapas per kelias sekundes pakelia nuotaiką.

 

9. KEPENĖLĖS gausu vitamino B2, kurio trūkumas dažnai sukelia depresiją. Šio vitamino taip pat yra ir kiaušiniuose, pieno produktuose.

 

10.ŽUVIS – puikus polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Todėl ji ypač tinka melancholiškiems, į depresiją linkusiems žmonėms.