Kokių gudrybių imatės, kad pamaitintumėte savo vaikelį?

Kokių gudrybių imatės, kad pamaitintumėte savo vaikelį?

28. Aug 2011, 08:30

Labas rytas, Mamukai!!! Malonu ir vėl su Jumis sveikintis :) Ir ką būčiau dariusi be Jūsų? Sėdėčiau prie televizoriaus ar vėl spoksočiau į FB? Nea, geriau šį sekmadienio rytą pasidalinkime gudrybėmis, kurių imatės maitindamos savo atžalėles :)

 

Visai pritariu, kad valgymas jokiu būdu neturėtų virsti žaidimu. Ir nereikėtų lakstyti su šaukštu iš paskos. Laikausi tos nuomonės, kad išalkęs pats pavalgys. Taip ir visa šeima mūsų maitinasi.

 

O vat vaikystėje mane maitino per prievartą: kol lėkštė nebus tuščia - neišeisi niekur. Ir viską turiėjau valgyt su duona. Dabar į duoną - batoną žiūrėt negaliu!!!

O mano mažasis (beje, susipažinkit - Nikita, 10 mėn), valgo kaip jam užplaukia. Tai iki apsivėmimo prisirija, tai dienomis bado dietos laikosi. Aš niekad jo neverčiu per jėgą. Bet pastebėjau, kad nuo pat kieto maistelio įvedimo jis periodiškai įsimyli į kokį produktą. Pradžioj dievino grikius. Viską, ką jam duodavau - obuoliukus, daržovienę, VISKĄ turėjau maišyti su grikiais.

 

Tada atėjo laikas mėsytei. Ir vėl tą pati istorija - ne tik daržovės, ar košės, bet ir bananai, kriaušės - ėjo tik su jautiena :) Po to pamėgo bananus, o dabar atėjo pomidorų era :) Jei noriu, kad jis suvalgytų bent šaukštelį ko nors - turiu duoti atsikasti pomidoro :)

 

Štai koks gurmanas auga :)

 

O kaip valgote Jus? Ar laikotės režimo, ar turite tokių stebuklingų produktų, su kuriais bet koks valgis "sueina"? Ir būtų smagu matyti Jūsų valgančius mažiukus komentaruose :)

 

Tai tiek, lengvai neįpareigojančiai šiam kartui. Savaitgalis gi :)

 

Manau, darbo savaitei pasiruošiu apie atjunkymą. Kažkaip... daug kalbama apie žindymo problemas, bet nedaug įdomių straipsniukų su pavyzdžiais - apie žindymo nutraukimą... Tad pasistengsiu nenuvilti :)

 

Gero ir šilto savaitgalio su šeima!!!!

Tatjana :) 

 

28. Aug 2011, 20:17

sveikutes mamytes, na maniskis nevalgiukas, tenka imtis ir gudrybiu ir palakstyt su saukstu, nes kitaip nieko nevalgys jei nepasiulysi.. megsta tai labai mp, siaudeliu, ryziu trapucius, ju net siulyt nereikia... o is taves Tatjana l.laukio straipsniuko sekancio jis man aktualus....

28. Aug 2011, 20:12

sveikos manytes... na maniskis tai nevalgiukas, todel tenka zaisti.... buna kelios dienos kada gerai valgo, bet uzkalbintas arba kai mato, kad kiti valgo.... tikiuosi greit viskas pasikeis...

28. Aug 2011, 11:17

Šaunuolė tatka, su entuziazmu ėmeisi naujų pareigų, tikimės taip ir išliks 😉
O mums buvę visi periodai, šiuo metu valgo gerai, bet ir keičiasi mėgiamų produktų era, mėgstu - nemėgstu, žinau kai gardu, o ko negali į burnytę paimti. Ir neverčiam 😉
Nors tas senas metodas, už tėtį, už mamą, sesutę, broliuką, manau kartais pasiteisina, į tokias "senienas" nespjaunam ir mes 😉

28. Aug 2011, 11:06

Vaje, kokia linksmuole!!! As ir pati dabar sypsausi 😀 O jau kasytes kokios!!!!!! Superine panele!!!

28. Aug 2011, 10:08

Na as tai turiu problemu su dukrytes maitinimu,ji tikra nevalgiuke,tai tikrai truputi per prievarta reikia pamaitinti arba valgom pietus ir nevalgo tada ir sakomn kol nepavalgysi tol neeisim i lauka,suveikia 😀 o per prievarta maitinu nes per mazas svoris tokiam amziui ir atrodo atsiprasau truputi kaip serganti anoreksija tokia jau kuda ir balta 😀

28. Aug 2011, 10:03

na mums buvo visokiu periodu, pradzioj valge labai gerai, pamenu bliudas koses, sutaisydavo nemirksedama, ir be jokiu skatinimu..paskui atejo perioodas, kad nevalgo jei ko nors rankose neturi..nu taip pasizaidem nezinau gal pora menesiu. paskui buvo taip kad ji begioja, pribega sauksta mukt ir vel bega, vietoj nenusedejo...nu o dabar pakolkas sedi prie stalo ir valgo.manau kad vaiukas turi pavalgyti, zinoma jeigu jau matau kad ozys, tai issikakos ir pavalgys kaip sakoma, bet buvo ir taip kad lauki kada pasiims to maisto, ziuri kad neisalksta o visa diena bimbineja su kriaukslu rankose, taip ir nera gerai.ir visis tie periodai yra isgyvenami, ir nei tas vaikas ispaiko ar dar ka. dabr apie 2 metus pati sedi srebia sriuba, ir nei zaidimuniko, pavalge ir nubego.

28. Aug 2011, 08:42

na manisis siuo metu streikuoja pries maista bet ir as tokios pat nuomones,kad isalks - valgys,niekad neverciau prievarta,nors kai po keleta dienu nevakgo tada jau imu terorizuoti 😃 pries einant i lauka pavyzdziui imu sakyti kad jei nesuvalgysi neisim 😀 zinoma jei matau kad tikrai nenori tai ir leidziu nevalgyt. siom karstom dienom labai pamego visokius sausainukus,dziuveselius su vandeniu valgyt :/ nuo pat mazumes buna dienu kad nevalgo,po to vel valgo ir net persivalgo 😀

blogietee blogietee 28. Aug 2011, 08:35

Paskutiniu metu vaiko apietitu skųstis negaliu, nes abudu su Ugne neišlipa iš šaldytuvo.. apie jogurtą, kurio seniau net galiojimas pasibaigdavo pastarosiomis dienomis nespėju pirkt, per dieną vien mažius 4 indelius sukapoja.