Kokius pratimus atlikti po gimdymo: pataria tinklaraštininkė Simona

25. Jan 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Susilaukus mažylio norime kuo greičiau sustiprėti, atgauti buvusias formas ir jaustis žvaliai. Į sporto klubus su kūdikiu tikrai nesinori eiti, tad pati geriausia išeitis naudingus pratimus atlikti tiesiog namie, tik reikia rasti laiko ir noro.

Mamyčių klubo tinklaraštininkė Simona, kuri neseniai susilaukė antrojo sūnaus, pamokys ir patars, kokius pratimus geriausia atlikti moterims po gimdymo.

PRATIMAS Nr.1 Stipriname dubens dugno raumenis

Dubens dugno pratimai labai svarbūs po gimdymo. Stiprindami dubens dugną moteris greičiau atsigauna ir sustiprėja.

Taigi, atsistojame tiesiai, sudedame kulnus į vidų, kad pėdos į šoną "šypsotųsi", lenkiame kelius, sėdmenis suspaudžiame, o dubenį stumiame į priekį ir atgal. Taip linguojame dubeniu keletą kartų. Nuleiskite pečius, suspauskite stipriai sėdmenis ir pajusite, kaip dirba dubens dugnas. 

PRATIMAS Nr.2 Stipriname tarpvietės raumenis

Kitas pratimas, kurį irgi galima atlikti iškart po gimdymo - tai Kėgelio pratimai, kuriuos galite atlikti bet kur - parduotuvėje, sėdėdamos poliklinikoje ir pan. Suspaudžiame tarpvietės raumenis ir atleidžiame. Taip kartojame keletą sykių. Nieko nesimato, bet jaučiame, kaip stiprėja tarpvietės raumenys.

Šiuos du pratimus galima atlikti jau iškart po gimdymo praėjus šešioms valandoms, jeigu gerai jaučiatės.

Pasak Simonos, dažniausiai moterys bijo atlikti tarpvietės raumenų pratimus, jei gimdant buvo kraujavimas ar plyšimas, bet kaip tik tai reikėtų daryti - nes šie pratimai gerina kraujotaką ir stiprina raumenis, tuomet jie greičiau atsistato.

PRATIMAS Nr.3 Stipriname pilvo presą

Kitas pratimas atliekamas atsigulus - skirtas pilvo presui, kurį stimuliuoti nedidele amplitude galima po gimdymo praėjus 12 valandų.

Atsigulame, kojos sulenktos, į grindis remiamės kojų pirštais. Rankos prie galvos, alkūnės "žiūri" į šonus, pasilenkiame labai neaukštai ir nusileidžiame vėl ant nugaros. Taip kartojame keletą sykių pagal savo fizinį pajėgumą. Kasdien galite atlikti po du kartus po 15 tokių lengvų atsilenkimų.

Kitas pilvo preso pratimas skirtas toms moterims, kurių pilvo raumenys po antro ar trečio gimdymo "išsiplečia" į šonus. Tuomet pasiimam rankšluostį, pasikišame po liemeniu, o rankšluosčio galais apjuosiame pilvą ir suspaudžiame juos kaskart atsilenkiant. Taip greičiau pilvo išsiplėtę raumenys grįš į vietą.

Kuo greičiau atliksite pratimus po gimdymo, tuo greičiau atsigausite.

"Mes čia nekalbame apie grožį ar apie svorio mažinimą, o apie jūsų sveikatą po gimdymo", - šyptelėjo dviejų vaikučių mama.

Pratimus kartokite tiek, kiek galite, kasdien didinkite amplitudę bei atliekamų kartų skaičių, bet svarbiausia, kaip sako Simona, skubėkite lėtai!


20170201151825-94904.jpg