Koldūnai, įdaryti džiovintais grybais

Koldūnai, įdaryti džiovintais grybais

04. May 2013, 00:00

Kaip sako recepto autorė Jolanta, svarbiausia namie turėti gerą kočėlą ir specialų įrankį formuoti koldūnus. Žinoma, ir džiovintų baravykų.

 

Tešlai reikės (maždaug apie 30 koldūnų):

 

4 stiklinių miltų;

žiupsnelis druskos,

vandens.

 

Įdarui reikės:

400 gramų kiaulienos faršo;

2 geros saujos džiovintų baravykų;

1 svogūnas;

druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Gaminimas:

 

Prieš gaminant džiovintus baravykus reikia bent porai valandų užmerkti vandenyje.

 

Susmulkiname svogūnus ir išmirkintus baravykus. Juos sudedame į dubenį su kiaulienos faršu

 

 

Viską paskaniname druska bei pipirais ir išmaišome. Įdaras jau paruoštas. O dabar miltus sumaišome su žiupsneliu druskos ir įpylę vandens minkome, kol gaunas vientisa masė.

 

 

 

Štai ir viskas paruošta, belieka suformuoti koldūnus. Kočiojame tešlą, kad ji būtų nei per stora, nei per plona, ir išspaudę apskritimus į jų vidurį dedame įdarą.

 

 

Ir galiausiai formuojame koldūnus.

 

 

 

Dabar belieka juos išvirti. Tad užverdame vandenį, įmetam žiupsnelį druskos ir sudedame koldūnus. Kai užvirs, verdame apie penkiolika minučių.

 

Skanaus!

Jolanta