Koldūnai su bulvių įdaru.

Koldūnai su bulvių įdaru.

12. Jul 2015, 20:43 Natele Natele

Ir vėl pas mus bulvės :)...

Tešlai reikės:

250 ml vandens,

400 g miltų,

1 kiaušinis,

druskos truputį.

Įdarui:

700 g virtų bulvių,

didelės svogūno gavos,

apie 2-3  šaukštus aliejaus,

druskos, pipirų.

Aš dar dėjau džiovintų grybų, bet galima ir be jų. (Išmirkiau vandenyje, susmulkinau ir pakepinau kartu su svogūnais)

Supilame į indą dalį miltų, užpilame verdančiu vandeniu, išmaišome. Jei tešla ne per karšta, dedame kiaušinį, druskos ir vėl išmaišome. Po to palaipsniui dedame likusius miltus, kol tampa tinkama kočiojimui.

Įdarui išverdame bulves su lupenomis, nulupame ir sumalame ar kitaip sutriname. Susmulkiname svogūną, pakepiname aliejuje, dedame į sutrintas bulves, taip pat suberiame druską, pipirus, išmaišome.

Kočiojame tešlą (tą pusę, kuri dėsis ant koldūnų formos gausiai pabarstome miltais), dedame įdarą, vėl tešlą... 

20150712203547-29563.jpg

20150712203753-95519.jpg

Man tešlos dažniausiai lieka, nes dedu įdaro kiek daugiau, nes kad būna parduotuviniuose koldūnuose. Tada iškočioju ir supjaustau gabalėliais ir verdu kartu su koldūnais.

Verdame apie 10 min, skaičiuojant nuo tada, kai vanduo vėl užverda sudėjus koldūnus.

Šį kartą mano koldūnai gaminami kitai dienai, tad ,,poilsiaus" šaldymo kameroje :). 

20150712204057-95729.jpg