Konkursas: Pasidalinkite originalia idėja, kaip praleisti ŠEIMADIENĮ!

Konkursas: Pasidalinkite originalia idėja, kaip praleisti ŠEIMADIENĮ!

29. Sep 2013, 10:03 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip jums patiko Mamyčių klubo laidelė? :) Kol dar nepabėgote nuo kompiuterių su šeima smagiai leisti šeštadienio, kviečiame jus dalyvauti savaitgalio konkurse!

Pasidalinkite originalia idėja, o galite net keliomis -

Kaip su šeima linksmai ir turiningai praleisti ŠEIMADIENĮ!

Kas yra šeimadienis? Tai tiesiog nuostabus laikas, kurį tėveliai gali skirti išskirtinai savo vaikams. Tai nauja Mamyčių klubo iniciatyva, apie kurią mes jums priminsime kiekvieno mėnesio 15 dieną.

Kur rašyti šeimadienio idėjas?

Na o šiandien norime išgirsti jūsų nuomonę, jūsų idėjas, kaip leisti šeimadienius. Savo idėjas rašykite komentaruose, po šiuo straipsniu.

Konkurso trukmė - iki rugsėjo 30 d., pirmadienio, 12 val.

DOVANA

Autorei, kurios idėja mums pasirodys pačių pačiausia, padovanosime

atlikėjos Dianos ir jos dukrytės Unės albumą „Debesėlis" - skirtą visiems vaikučiams ir jų tėveliams!

20130927181028-31462.jpg

Sėkmės!

Gintarep Gintarep 30. Sep 2013, 07:03

Kaip seimadienius geriausia praleisti? O tiesiog labai ivariai, net nieko neveikiant, o tik kalbantis su vaiku, jau vaikui prilygsta didziausiems turtams. Zinoma, dabar galima grybauti, eiti i spektaklius, vandens parka, ivairius renginius... Net ir valgi gaminti su vaiku, vaikui palieka neisdildomus ispudzius.

29. Sep 2013, 15:32

Sveiki. Šeimadienius leidžiam labai įvairiai. Priklausomai nuo nuotaikų, norų ir oro sąlygų. Einam pasivaikščioti į parkus, miškus ar tiesiog į senamiestį, vaikų žaidimo aikšteles, važiuojam apsipirkti, lankomės kino teatre, keliaujame nemažai. Namuose jei norime pabūti vieni, visi kartu žiūrime kokį tai filmuką, piešiame, žaidžiame žaidimus. Taip pat lankomės visi kartu baseine. Aplankome ir močiutes. Labiausiai Gabrielei patinka žiūrėti senus video įrašus iš darželio švenčių ar gimtadienių, dainuoti daineles bei šiuo metu labiausias užsiemimas ant bangos namuose - knyguts su lipdukais.
Kai leidžiame laiką su visa šeima ir dieną tą paskiriame vieni kitiems, tai stengiuosi kaip mama kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje ar prie namų ruošuos, tada pietaujame dažniausia mieste.
Dabar gimus antram mažiukui mūsų šeimadienis dažniausia būna ne savaitgalį, o kai tėtis turi tėvadienį. Ta proga , kad jis jau turi jį, norime tikslingai ir išnauddoti tą dieną šeimai ir dėmesio skyrimu vieni kitiems 😀

28. Sep 2013, 10:50

Tiesa, dar pamiršau paminėti, kad nuolat sekame informaciją apie artėjančius renginius tiek Kauno mieste, tiek Lietuvoje ir esant galimybei stengiamės sudalyvauti ten kur mums visiems pasirodo įdomu, naudinga, smagu. Tad ir Mamyčių klubo įkeliama informacija apie būsimus renginius, yra idėjų šaltinis laikui su šeima.

28. Sep 2013, 10:25

Mes išties stengiamės kuo daugiau laiko praleisti kartu ir nuveikti kažką įdomaus. Įprastais vakarais, jei tik oras pasitaiko geras, vykstame pasivaikščioti į savo pamiltas Kauno vietas (prie Devinto forto, į Kauno senamiestį, Santaką, Panemunės šilą ar prie Kauno marių). Vaikštant aplankome vaikų žaidimų aikšteles (pro kurias praeiti nevalia 😀), išbandome dabar daug kur įrengtus treniruoklius, pabėgiojame, pasikalbame apie dieną. Vasaros savaitgaliais stengdavomės aplankyti kuo daugiau nematytų, lankytinų Lietuvos vietų, taip pabuvojome ir Panevėžyje, Vilniuje, Kernavėje, Trakuose, rengėme pikniką Raudondvario pilies parke, lankėmės pajūryje ir kitur. Žinoma, keliaujant su trijų su puse ir metukų su trupučiu damutėmis kartais atsiranda visokių situacijų ir iššūkių, tačiau stengiamės viską pasiplanuoti taip, kad visiems būtų smagu, įdomu ir gera kartu. Įprastais savaitgaliais, kai liekame Kaune, būtinai išvykstame ir namų kažkur pasivaikščioti jau mano minėtose, mūsų pamiltose vietose, paskanaujame ledų ar vykstame skaniųjų Laisvės alėjos spurgų, vis aplankom Vytauto parko senąsias karuseles ar Zoo sodą, nuvykstame ir į botanikos sodą. Tai vietos, kur galime ne tik visi pasivaikščioti, bet ir naujo pamatyti, išmokti. Su vyresnėle nueiname kartais į kino teatrą ar vaikams skirtą kokį spektakliuką. Žinoma, laukiame kol praaugs sesutė ir šiomis pramogomis galėsime mėgautis visi. Na, o įprasta savaitgalio tradicija yra visiems kartu nuvykti į bažnytėlę, uždegti žvakutę, padėkoti Dievuliui, mergelei Marijai ir angeliukams, kad mus saugo. Išties kartu galima nuveikti labai daug, kai kurias veiklas riboja vaikučių amžius, tad laukiame kol princesės praaugs ir nuveiksime dar daugiau. O kitai vasarai jau planuojame keliones dviračiais, nes šiemet taip ir nespėjome visos amunicijos įsigyti. Manau, kad bet kokia veikla, bet koks laikas, kurį šeima leidžia kartu yra prasmingas ir visiems naudingas.

28. Sep 2013, 10:22

Karta per savaite sekmadieni visa seima turime seimadieni. Visi kartu kazkur keliaujame (vaiku zaidimo aiksteles, pramogu centrai, gamta, miskas), aplankome senelius. Stengiames kad vaikas patirtu kuo daugiau ispudziu ir butu laimingas 😀

28. Sep 2013, 10:19 Gerbeja123

Dar pamirsau prideti kad is klevo lapu pabandykite daryti rozytes graziai gaunasi 😀

28. Sep 2013, 10:15

Manau labai puiku su vaikuciais nuveikti kazka naudingo pavyzdziui nuvykti grybauti. Leisti jam rinkti grybus. Jei diena lietinga galima papuosti kambari is popieriaus- kartono iskarpyti drugeliu gelyciu ir pan. Stenkites kad vaikui su jumis butu smagu. Jei istaiket grazesne diena, iseikite su vaiku i lauka pasivaiksciokite o gryze pabandykite su vaiku nupiiesti tai ka matete lauke.. Mums buna taip labai smagu tikiuosi jum irgi taip bus 😉

28. Sep 2013, 10:08

Labai gera mintis vykti su vaiku į gamtą, mišką, parką, prie jūros ir t.t. skirtingais metų laikais, taip jis, net ir toje pačioje vietoje vis atras/pažins/išmoks kažką naujo, juk ir medžiai, per metus turi 4 skirtingus įvaizdžius.