Kosmetinis molis - kokios jo rūšis ir kam jis skirtas?

Kosmetinis molis - kokios jo rūšis ir kam jis skirtas?

24. Sep 2014, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Molis dėl savo gydančių, antibakterinių, konservuojančių, valančių, priešgrybelinių ir kitokių savybių yra žinomas ir naudojamas jau nuo senovės Egipto laikų, įdomus faktas, kad molį tuomet naudodavo mumifikacijai! Taip pat ir Lotynų Amerikos, senovės Kinijos civilizacijos molį naudodavo kiekvieną dieną, nes žinojo, kad jis sugeria toksinus, kvapus, molyje nesidaugina bakterijos. Molį galima naudoti ir išoriškai ir į vidų (pavyzdžiui, apsinuodijus, nes jis sugeria toksinus). 

Yra įvairių molio rūšių: baltas, žalias, rožinis, pilkas, mėlynas, raudonas, geltonas ir t.t.

Vienas iš populiariausių ir labiausiai naudojamų yra žaliasis molis. Jis ypač tinka riebiai odai. Yra turtingas mikroelementais ir mineralais. Sutraukia poras, valo, sugeria perteklinius odos riebalus, skatina regeneraciją, padeda atstatyti drėgmę, minkština, gerina kraujotaką, todėl oda efektyviau pasisavina maistines ir naudingas medžiagas . Kaukė su žaliuoju moliu suteiks odai švelnumo ir skaistumo. Žaliasis molis tinka ir kovojantiems su seborėja, senėjimo požymiais. Dėl savo savybių ažnai naudojamas gilaus valymo kaukėms, gydomiesiems kompresams . Šis molis gali būti naudojamas ir į vidų kaip viso kūno tonikas arba toksinus valanti priemonė.  

20140923114758-55343.jpg

La Mav detoksikuojanti kaukė su žaliuoju moliu 2013 metais ,,Beauty Award“ rinkimuose pelnė geriausios natūralios kaukės vardą, o juk niekas geriau tiesos apie produktą nepasako kaip bandžiusiųjų vertinimas. Ši kaukė rekomeduojama normalios, riebios, mišrios, suglebusios ar brandžio odos savininkams (taip, ją kuo puikiausiai gali naudoti ir vyrai). Detoksikuojanti kaukė su žaliuoju ir baltuoju moliu sugeria ir pašalina odos riebalų perteklių bei susikaupusius nešvarumus. Vaisių rūgštys ir ekstraktai pašalina negyvas odos ląsteles ir vizualiai mažina porų dydį. Sudėtyje esantis marulo aliejus drėkina, suteikia odai švytėjimo. Gluosnio žievės ekstraktas valo odą, rudadumbliai sulygina veido odos spalvą.  

Baltasis molis labiausiai tinka jautriai, suglebusiai, pilkšvai, stangrumo netekusiai odai prižiūrėti, kadangi jis iš odos riebų nepašalina. Molis turtingas mikroelementais, mineralais, jo neutralus pH. Veikia raminančiai, suteikia odai sveiko švytėjimo, švelniai stimuliuoja kraujo apytaką į odos ląsteles, pašalina odos dėmeles, veikia kaip prevencinė priemonė nuo vėlesnio jų susidarymo. 

Raudonas molis sutinkamas rečiau, tinka visų odos tipų priežiūrai, ypač tinka sausai, brandžiai odai, plaukams. Yra turtingas mineralais: geležies oksidu, vario oksidu – štai kodėl jo spalva tokia. Veikia švelniai, gydo uždegimus ir aknę, apsaugo nuo kapiliarų plėtimosi, sutraukia poras, išlaikydamas natūralų pH, didina odos elastingumą, gerina kraujotaką ir palengvina deguonies patekimą į giliuosius odos sluoksnius.  

Rožinis molis yra švelnus molis, tinkamas jautrios odos priežiūrai. Jaunina odą, padeda lyginti raukšleles, gerina veido kontūrą, švelnina odą. Turi maitinančių ir valančių savybių. Po procedūrų su šiuo moliu oda tampa aksominė. Rožinis molis taip pat tinka ir plaukų priežiūrai, daro juos stipresnius, lenviau šukuojamus. 

La Mav rožinio molio kaukė yra švelnesnė ir tinka sausai, brandžiai, jautriai, normaliai, pavargusiai odai. Antioksidantais praturtinta kaukė drėkina odą, švelniai pašalina negyvas odos ląsteles bei suteikia sveika spindėjimą ir tolygią spalvą. Sudėtyje esantis rožinis molis ir moringų sėklų ekstraktas sugeria ir pašalina nesšvarumus nuo odos paviršiaus. Taip pat giliai valo poras, toksinus ir per dieną susikaupusius nešvarumus. Padeda užkirsti kelią odos senėjimo požymiams (!). Įdomu tai, kad flavanoidai iš kasijos lapų apsaugo ląstelių DNR nuo UVA ir UVB spindulių taip palaikydami natūralią ląstelių regeneraciją.

20140923114818-55868.jpg

Geltonas molis yra geltonos spalvos todėl, kad jo sudėtyje gausu geležies, kalio, silicio dioksido, aliuminio oksido, natrio. Tinkamas vystančios, brandžios odos priežiūrai, nes tonizuoja, pamaitina odą deguonimi, pašalina toksinus. Tinkamas įviniojimo procedūroms, padeda kovoti su celiulitu. 

Apibendrinant galima pasakyti jog kosmetinio molio nauda pasižymi tuo, kad jis lyg kokia kempinė sugeria odos paviršiuje esančius nešvarumus, riebalus, ištraukia kenksmingąsias medžiagas ir praturtina odą savo gydomosiomis savybėmis.

Konsultavo natūralios kosmetikos namai "Bio Eco" - www.bioeco.lt. Australietiškos "La Mav" kosmetikos galima įsigyti - www.lamav.lt