Kūčiukai.

Kūčiukai.

06. Dec 2013, 19:04

Manau tai vienas iš svarbiausių patiekalų per Kūčias ir Kalėdas. Bent jau mūsų šeimoje be jų svenčių stalas neiisivaizduojamas.

20131206185150-43774.jpg

Reikės:

 

Sklaiusteliuose ka aš dėjau.


500 gramų miltų;
200 mililitrų šilto vandens; (pieno)
1 valgomojo šaukšto aguonų; (3 šaukštus įdėjau, nes man atrodė 1 per mažai)
10 gramų šviežių mielių; (3 g. sausų)
1 valgomojo šaukšto cukraus; (įdėjau gal 5)
žiupsnelio druskos
2 valgomųjų šaukštų aliejaus

Pieną pašildžiau iki kambario temp. Supyliau cukrų ir sudėjau mieles ištryniau ir palikau kol sureguos. Kitame bliudę miltus išsijojau, sudėjau druską ir aguonas - išmaišiau. Kai mieles suregavo supyliau į miltus ir supyliau aliejų. Tešlą išminkiau kol tapo minkšta ir elastinga maždaug apie 10 min. Tada inda su tešla uždengiau rankšluosčiu ir palikau pakilti apie 1 val. Tada dar kartą perminkiau susipjaučiau,  susiformavau piršto storumo juosteles ir supjaučiau mažais gabaliukais. ir dėjau kepti 180 laips. 15 min.

20131206190231-16112.jpg

20131206190253-67070.jpg

20131206190320-85580.jpg