Kuo ilgiau maitinkite kūdikį motinos pienu

Kuo ilgiau maitinkite kūdikį motinos pienu

31. Jul 2019, 05:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tapusi mama, dažnai girdėsite seną posakį „Geriausia – krūtis“. Ir dėl geros priežasties, nes motina gamta jums suteikė maistingiausią ir naudingiausią maisto šaltinį, kurį galite pasiūlyti savo naujagimiui. 

Motinos piene yra visos pagrindinės maistinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikės jūsų kūdikiui per pirmuosius šešis gyvenimo mėnesius. Būtent todėl motinos pienui sveikatos ekspertai skiria penkių žvaigždučių įvertinimą. 

Motinos piene taip pat yra daug ingredientų, kurie gali padėti kūdikiui likti sveikam, pvz., antikūnų nuo įvairių ligų, kurie saugo kūdikį nuo peršalimo, infekcijų ir stiprina jo imuninę sistemą. 

Dar geriau: įrodyta, kad motinos pienas teikia ilgalaikę naudą jūsų mažyliui, kuri tęsiasi iki pat pilnametystės. Tai galimybė sumažinti 2 tipo diabeto išsivystymo tikimybę ir užkirsti kelią svorio problemoms, pvz., tokioms, kaip nutukimas. 

Bet tai tik pradžia. Maitinimas krūtimi yra labai naudingas ir pačiai mamai. Tyrimai parodė, kad maitinimas krūtimi gali sumažinti krūties ir kiaušidžių vėžio, osteoporozės, širdies ir kraujagyslių ligų bei nutukimo riziką. Kuo ilgiau maitinsite krūtimi, tuo didesnė bus apsauga. 

Žinoma, gali būti atvejų, kada maitinti krūtimi gali būti neįmanoma. Tokiu atveju visada galite nutraukti motinos pieną ir maitinti kūdikį iš buteliuko. 

Nutraukdama pieną, užtikrinsite, kad kūdikis gautų visą naudą iš motinos pieno, o sau suteiksite daugiau laisvės ir lankstumo. Daugelis mamų, nutraukiančių savo pieną, gali lengviau sugrįžti į darbą arba naktį pailsėti. Tai taip pat reiškia, kad kartais kūdikį galės pamaitinti jūsų partneris, ypač vidurnaktį, o jūs tuo tarpu galėsite pailsėti. 

Nutraukti pieną yra labai lengva; jums tereikia pientraukio ir šiek tiek praktikos. Nesvarbu, ar jūsų pientraukis rankinis ar elektrinis – pasirinkite tai, kas patogiausia. Bet jei ketinate nutraukinėti pieną dažnai, verta investuoti į elektrinį. 

Kadangi buteliuko pripildymas gali užtrukti iki 30 minučių, pasirinkus pientraukį, kuris leidžia sėdėti tiesiai, jums bus lengviau ir patogiau, todėl galėsite nutraukti daugiau pieno. Jei ketinate pakaitomis naudoti maitinimą krūtimi ir buteliuką, geriausia įsigyti buteliukus su natūralesniais spenelio formos žindukais. Tokiu būdu kūdikiui bus lengviau žįsti. 

Kuo labiau atsipalaiduosite, tuo laisviau tekės motinos pienas 

Galiausiai, motinos pienas užtikrina jūsų kūdikiui geriausią gyvenimo pradžią, o maitinimas krūtimi ir buteliukais – tai puikus receptas kuo ilgiau turėti pieno savo kūdikiui. 

„Philips Avent Comfort Single Electric“ elektriniai pientraukiai ir „Philips Avent Comfort“ rankiniai pientraukiai yra unikalaus dizaino, todėl jūsų pieno srovė pateks iš krūtinės tiesiai į buteliuką, net jei sėdite tiesiai. Juose taip pat yra minkšta masažo pagalvėlė, kuri imituoja kūdikio žindymą, kad švelniai stimuliuotų pieno srautą. 

20180802122505-40250.jpg

Kliniškai įrodyta, kad „Philips Avent Natural“ buteliukai ir čiulptukai yra sumažina dieglius ir diskomfortą* ir suteikia dirbtiniam maitinimui daugiau natūralumo – ir kūdikiui, ir jums. Plataus krūties formos žindukas skatina natūralų prigludimą, panašų į krūties, todėl kūdikiui lengva gerti iš krūties ir iš buteliuko. 

20180802125739-32816.jpg

„Philips Avent“ taip pat siūlo keletą krūtų priežiūros reikmenų, kurie padės ilgiau maitinti krūtimi ir pagerins jūsų komfortą. Norėdami sužinoti daugiau, apsilankykite adresu philips.lt

* Remiantis 2015 m. gruodžio mėn. „GemSeek“ atlikta internetine pasitenkinimo apklausa daugiau nei 9000 vaikų priežiūros prekių ženklų ir produktų vartotojų tarpe.

Simonadub Simonadub 29. Aug 2019, 23:07

Naudojau ir aš šį pientrauki, nes sūnus žinde tik is vienos krūties, kita krūtį pientraukiu nutraukdavau ir saldžiau pienelį.

Profesionali Mama Profesionali Mama 30. Jul 2019, 19:17

Studijų metu labai gelbėjo Avent pientraukis 😀