Kuo naudingi persimonai? +Receptas

Kuo naudingi persimonai? +Receptas

16. Nov 2018, 10:29 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Artėjant žiemai parduotuvių lentynos ima "lūžti"ne tik nuo madarinų, bet ir persimonų.

Kaip atskirti, kada persimonas yra prinokęs ir skanus?

Visiškai prinokusio persimono minkštimas yra švelnus, beveik želatininis. Prinokęs persimonas yra labai saldus. Kai kurios minkštimo dalys gali paruduoti, tačiau tai nereiškia, kad jis sugedo. 

Šiuose vaisiuoe yra kriptoksantino, kuris persimonams suteikia oranžinę spalvą, katechinų, kurie yra antioksidantai iš flavonoidų šeimos, pasižymintys priešuždegiminėmis savybėmis, taip pat stabdantys kraujavimą.

Taip pat persimonuose yra atioksidantų: beta karotino, likopeno, liuteino, zeaksantino ir kriptoksantino, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus ir apsaugo nuo oksidacijos bei vėžio.

Persimonuose gausu ir vitaminų A, B ir C, taip pat mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, geležis, magnis, fosforas ir varis. Pagalbininkas peršalus Jeigu jaučiatės peršalę, suvalgykite persimonų. Juose gausu vitamino C, kuris labai sustiprina imuninę sistemą, taip pat palengvina peršalimo ir gripo simptomus bei kitas infekcijas ir uždegimus.

Ar kada nors naudojote persimonus gamindamos desertą?

Štai vienas iš receptų su šiuo nuostabiai skaniu vaisiu.

20141112005739-39130.jpg

Reikės:

1 apelsino
1 sunokusio persimono
3-4 valg.š. cukraus (galima naudoti tiek baltą, tiek rudą)
500 g maskarponės
didelės saujos sausainių
Papildyti ingredientais pagal savo skonį: migdolų drožlės, cinamonas.

Sumalti virtuvės kombainu sausainius. Sutarkuoti apelsino žievelę. Nulupti nuo persimono luobelę.

20141112005811-41754.jpg

Kombainu sumalti persimoną, išspausti iš apelsino sultis.

20141112005830-94917.jpg

Kartu su persimonu į kombainą sudėti maskarponę, apelsino sultis ir 1/3 cinamono. Viską sumalti ir orkaitėje šiek tiek pakepinti migdolus.

20141112005851-35265.jpg

20141112005858-62006.jpg

20141112005928-18267.jpg

Viską gražiai sudėkite į taures desertui: kremo sluoksnis, sausainių sluoksnis, vėl kremas, sausainiai ir baigiam kremo sluoksniu. Papuošiame migdolų drožlėmis ir įdedame į šaldytuvą porai valandų.


20141112005953-21270.jpg

Skanaus!