Labas, darželi!

Labas, darželi!

06. Sep 2019, 21:26 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Skaičiau daug įvairių straipsnių ir nuomonių apie tai, nuo kada geriausia leisti vaiką į darželį.

Mano supratimu, mažiukui reikia mamos, iki dviejų metų mažiausiai, bet o tačiau, gyvenimas mūsų neklausia. Tėvams reikia dirbti ir vaikai atiduodami darželiams ir auklėms kartais vos po kelių mėnesių nuo gimimo.

Ne, nediskutuosiu ar tai gerai, ar ne. Turiu savo požiūrį, pagal jį ir gyvenu, bet kitų gyvent nemokinsiu :)  Labai pavydžiu toms mamoms, kurios sugeba susikurti sau darbo vietą namuose. Aš, bent kol kas, neatradau, ką galėčiau ir norėčiau veikti.

Ir darbdavys manęs lauks lygiai po dviejų metų nuo Luko gimimo. Du metukai - tai jau toks laikas, kai vaikas pats vaikšto, gali kažką pasakyti ir su juo galima bendrauti, mėginti susitarti. Bet - Lukas birželinukas. Vadinasi aš mesiu vaiką į darželį kaip į kokią karo zoną - auklėtojos eina atostogų, grupės sujungtos, chaosas ir betvarkė. Be to, niekas ir nepriima į valstybinį darželį mokslo metų gale :) todėl pagalvojau, kad tegu jis ir mažiukas dar, bet pamėginsim pratintis po truputį jau dabar.

Oficialiai mano jaunasis darželinukas dar per mažas lankyti grupę, be to pats nevaikšto ir dar nekalba. Auklėtojoms tikrai nekokia dovanėlė ? Tačiau darželis reaguoja labai geranoriškai.

Paaiškinau situaciją ir susitarėm, kad vaikščiosim trumpam, po truputį, kad jis galėtų lengviau adaptuotis be didelio streso. Be to, manau, kad mums padeda tai, kad Lukas turi vyresnį brolį. Gimęs jis jau turėjo sau kompanjoną,  todėl yra drąsesnis ir labiau bendraujantis, nei jo brolis, kai buvo tokio pat amžiaus.

Sakyčiau, kad ir ligų aš nebebijau taip, kaip bijojau su Nikolu. Lukas ir nelankydamas darželio buvo gausiai apdovanotas brolio atneštomis bacilų puokštėmis.

Galiu sakyti, kad šį kartą į darželio lankymą ir adaptaciją žiūriu nebe tokiom didelėm baimės akim, o kaip į natūralų procesą, suvokiant, kad bus visko.

Ir labai noriu išgirsti jūsų istorijas. Kada buvo lengviau, kai leidot visai mažiukus , ar visgi vyresnius? Ar leidžiant antrą/ trečią vaiką nerimo mažiau? 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 08. Sep 2019, 13:21

Dabar metukai ir beveik 3 mėnesiai 😀

Simonadub Simonadub 07. Sep 2019, 19:12

Kokio amžiaus jūsų mažylis😀?