Laikas su vaikais: gaminame kalėdines girliandas

21. Dec 2015, 12:12 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šįsyk rubrikoje „Meilės kalbos“ kalbame apie laiko leidimą kartu. Juk kada, jei ne prieš Kalėdas galime surasti laiko patiems artimiausiems žmonėms.

Rodyti meilę vaikams, leidžiant laiką kartu su jais - atrodytų, kas gali būti paprasčiau ir smagiau? Tačiau tai – viena sudėtingiausių užduočių. Mat tapę tėvais turie suspėti reikia tiek daug...ypač kai tampame tėvais.

Dvynukų Kristupo ir Patriko mama Roberta juokiasi, jog iki metukų svarbiausi buvo kiti dalykai – tokie kaip košę suspėti laiku išsivirti ir vaikus pamaitinti, laiku pakeisti sauskelnes ar ašarą nubraukti kiekvienam paeiliui. Na o sūnums augant, tas kartu leidžiamas laikas keičiasi. Atsirado poreikis ir kitokiam laiko leidimui ir tradicijoms.

Kalėdinių girliandų idėjos

GIRLIANDA NR.1 - iš lempučių

Reikės:

lempučių

guašo,

teptukų

tvirtesnio siūlo ar virvutės pakabinti girliandai.

Paimame lemputes ir jas nudažome kalėdinėmis spalvomis - žalia, raudona ar bet kuria spalva, kuri yra jūsų mėgstama. Leidžiame dažams nudžiūti ir tada ant lemputės rišame virvutę - tokiu būdu ant ilgos virvutės pakabiname norimą kiekį lempučių ir papuošiame namus.

20151218105857-26873.jpg

Taip nusidažome tiek lempučių, kiek tik širdis geidžia. Kuo jų bus daugiau – tuo ilgesnė bus girlianda. Kuo vaikai vyresni, tuo labiau jie gali įsitraukti į procesą. Juk leisdami laiką kartu, mes patiriame artumo akimirkas, dalinamės tuo, kas mums svarbu, stipriname ryšį. Bet kokie santykiai ilgainiui nutrūksta, jei jų netvirtiname buvimu kartu.

GIRLIANDA NR.2 - iš cinamono lazdelių

Reikės:

Cinamono lazdelių

raudonos juostelės

Imame po dvi cinamono lazdeles ir jas aprišame juostele. Tada padarome tarpelį ir vėl rišame po dvi lazdeles - toku būdu pasidarome norimo ilgio girliandą. Pakabinus tokią šventinę girliandą namuose, jie ne tik bus papuošti, bet ir skaniai kvepės.

20151218105916-54325.jpg

GIRLIANDA NR.2 - iš kukurūzų spragėsių 

Reikės:

Virvutės arba siūlo

spragėsių

adatos

Įveriame į adatą siūlą, ja perduriame kiekvieną spragėsį ir taip suveriame norimo ilgio girliandą. Kaip mama Roberta juokauja - ši girlianda tuo originali ir gera, jog ją bet kuriuo metu galima suvalgyti :)

20151218110105-74226.jpg

Būtent laikas kartu, pasak Robertos, ir yra didžiausia laimė jų šeimoje.

Dienų leidimas kartu padeda sukurti prisiminimų kraitį, iš kurio ateityje bus galima rieškučiomis semti, prisimenant, pavyzdžiui, kaip buvo gera, smagu juoktis kartu su mama kabinant šventines kvepiančias girliandas, puošiant namus, su didžiuliu jauduliu laukiant sėlinančių gražiausių metų švenčių.

Smagaus namų puošimo kartu su vaikais ir gražių artėjančių šv.Kalėdų!