Laimėk knygą "Ką gydytojas gali nutylėti apie vaikų skiepus"

Laimėk knygą "Ką gydytojas gali nutylėti apie vaikų skiepus"

08. Jul 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kasmet, artinantis gripo epidemijai, esame raginami skiepytis. Pasikliaujame medikų sudarytu vaikų skiepų kalendoriumi ir klausome patarimo jo laikytis. Tačiau nė nesusimąstome, ar tai yra saugu.

Jungtinėse Amerikos Valstijose vis daugiau žmonių abejoja, ar vakcinos iš tiesų nekenksmingos. Ar tik jos nesukelia sunkių pasekmių sveikatai?

Knygos autorė dr. Stephanie Cave prisipažįsta, kad niekada neišsiskyrė kitoniškomis pažiūromis, neieškojo sąmokslo teorijų. Į kliniką, kurioje ji dirbo šeimos gydytoja, kreipdavosi vis daugiau autizmu sergančių vaikų tėvų. Tada ji pradėjo atidžiai nagrinėti mažųjų pacientų medicininius įrašus ir pastebėjo vieną bendrą dalyką: visų jų būklė pablogėjo per kelias savaites po kombinuoto vakcinavimo. Tuomet savo ligoniukų atvejus ėmė lyginti su tais, apie kuriuos rašė kitų šalių gydytojai. Ji suprato nesanti kokio nors atskiro protrūkio liudininkė – ši problema kilo visame pasaulyje.

Šiuo metu Stephanie Cave gilinasi į painų vakcinų pasaulį, mat pavojingai daugėja vaikų, patiriančių mokymosi sutrikimų, sergančių autizmu, diabetu, reumatoidiniu artritu ir kitomis ligomis. Ar skiepai neginčijamai, ar tik iš dalies lemia sveikatos sutrikimus? Ar jie apskritai turi įtakos sveikatai, mokslas dar nenustatė, tačiau vienas dalykas akivaizdus: tėvams vakcinos kelia nerimą.

Knygos autorės Stephanie Cave ir Deborah Mitchell nerekomenduoja atsisakyti skiepų, tik siūlo tėvams susipažinti su kiekvienos vakcinos galima nauda ir rizika ir patiems apsispręsti, ar skiepyti savo mažylį. Be to, jos ragina skirti vaikams ne kombinuotas vakcinas, o atskiras, atidėti skiepijimą kaip galima ilgiau ir taip sumažinti šalutinių poveikių riziką.Kartu baiminamasi, kad galėdami rinktis daugelis apskritai neskiepys savo atžalų. Vėl kils mirtinų ligų grėsmė. Vis dėlto knygos autorės įsitikinusios: daugumai tėvų rūpi, kad vakcinų saugumas ir veiksmingumas būtų įrodytas patikimais moksliniais tyrimais.

Papildykite šia knyga savo namų biblioteką!

Komentaruose tiesiog parašykite savo nuomonę apie vaikų skiepus - ar skiepijate vaikučius pagal patvirtintą Skiepų kalendorių, ar visgi manote, kad kai kurių skiepų reikėtų vengti?

Laimėtoją burtų keliu rinksime liepos 15 d.

vaidlina vaidlina 13. Jul 2016, 12:57 vaidlina

Žirnio

vaidlina vaidlina 13. Jul 2016, 12:57

O sūnui,kai jis buvo vos dviejų menesių, pasireiškė šalutinis poveikis nuo TBC skiepo. Pazastyje atsirado žinios dydžio gUziukas ir todėl reikėjo vaikui duoti vaistų nuo tuberkuliozės... Tais metais ir daugiau vaiku buvo susirgo mūsų mieste - jiems prireikė operacijų... :-(

vaidlina vaidlina 13. Jul 2016, 12:53

Atsimenu, kažkaip sumąstėme skiepyti dukrą nuo erkinio encefalito, nes daug laiko praleisdavome parke. Kai antrojo skiepijimo metu padave informacijos lapelį (šiaip be jokio prašymo). Jame paskaičiau, jog suleidžiamas encefalito užkratas, tai per sugalvojau ir nebeskiepijau dukters...

Liucyte Liucyte 13. Jul 2016, 08:37

Mes skiepijame pagal privalomųjų skiepų kalendorių, esu linkusi pasitikėti medikais, jų patirtimi ir medicinos mokslo žiniomis, tačiau, žinoma, visada rūpi išsiaiškinti įvairiapusę informaciją, kuri, deja, ne visada taip lengvai prieinama, o ši knyga, akivaizdu, padėtų į skiepus pažiūrėti šiek tiek kitu kampu.

irmantaite irmantaite 12. Jul 2016, 23:11

Pagalvojus apie skiepus pirma atklydusi mintis apie vaikų ašaras ir tėvų nerimą. Nerimo ir abejonių buvo nemažai, bet vis tik abu vaikus skiepijome pagal patvirtintą kalendorių. Siūlytų mokamų skiepų tuomet atsisakėm. Bet vis tik šiuo metu esam apsisprendę dėl Meningokoko skiepų ir laukiam kol praneš kada atvykti skiepytis. Tikrai manau jog dauguma skiepų padeda išvengti ligų arba susergama lengvesne forma.

vaidlina vaidlina 10. Jul 2016, 14:03

Skiepijome pagal privalomųjų skiepų sąraša. Turėjom rimta komplikacija nuo TBC skiepo.

jugile jugile 10. Jul 2016, 10:32

Skiepyjome visais privalomais skiepais

kodelcia kodelcia 08. Jul 2016, 23:05

Abu skiepijau pagal grafiką, nes visgi manau, kad jie išties reikalingi.

ODISEJAaa ODISEJAaa 08. Jul 2016, 18:37

Skiepijame visais privalomais skiepais ir tiklia datą. Manau ,kad jie butini. Turejome viena nepaskiepyta laiku skiepa(del daktares kaltes) ir teko pasirgti gan sunkiai,manau skiepas būtų bent palengvines...👍

Solveiga25 Solveiga25 08. Jul 2016, 13:11

Skiepijame visais i skiepų kalendoriu įtrauktais skiepais. Mano nuomone galbūt ne visi yra reikalingi.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 08. Jul 2016, 11:48

Mano nuomone, nėra reikalingi visi į skiepų kalendorių įtraukti ir dar žadami įtraukti skiepai. Mes kai kuriuos skiepus atidėjom ir skiepijom vėliau nei "reikalaujama", kad nebūtų vaikui tiek daug skiepų vienas po kito. Prieš vieną skiepą darėm rimtus tyrimus dėl galimo skiepo sudėties netoleravimo...prieš kiekvieną skiepą perskaitau informacinius lapelius, domiuosi ir atsakingai nusprendžiu.

indre27 indre27 08. Jul 2016, 10:38

Skiepiname visais privalomais skiepais , bet manau, kad kai kuriais galima ir neskiepyti, arba ilginti laika tarp skiepu. Mazas kudikelis gauna skiepus kas menesi , o tai tikrai manau nera gerai.