Latvijoje atsirado naujas moterų avalynės prekių ženklas „SAZ“

Latvijoje atsirado naujas moterų avalynės prekių ženklas „SAZ“

03. Mar 2015, 11:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pateikiant 2015 m. pavasario ir vasaros sezono kolekciją bus prisistatytas naujas aukštos kokybės Latvijoje sukurtas dizainerių gaminamos moterų avalynės prekių ženklas „SAZ. 

„SAZ“, atsiradęs 2014 m., yra pirmasis avalynės prekių ženklas Latvijoje, sukurtas eksperimentuojant su kulno forma, batų kolekcijai naudojami rankų darbo skulptūriniai medžio kulnai. Abiejų kūrėjų ir bendrasavininkių – Sanitos Avuotinios (Sanita Avotiņa) ir Ingos Šabovicos (Inga Šabovica) – kūrybinė energija nukreipta į tai, kad skulptūrišką ir ekstravagantišką dizainą sujungus su funkcionalumu ir nepriekaištingu rankų darbu būtų sukurta žaismingų, o kartu ir moteriškų bei patogių batelių moterims.

Kiekviena Latvijoje rankomis pagaminta batų pora yra unikali, iš aukštos kokybės natūralios odos, viršutinė dalis sudaryta iš įvairių elementų, priderintų prie „SAZ“ dizainerių pagamintos apdailos – audinio, naudojamo papadžiams apvilkti, detalių ir medžio kulnių.

Taškeliai, brūkšneliai, rombai ir rutuliukai – apdailos ir šviesių, sodrių spalvų, taip pat medžio ir odos elementų deriniai, kulno formų ir aukščio variacijos suteikia plačių galimybių įvaizdžio kūrybiniams eksperimentams. Ženklo žaismingumas pasireiškia ir kolekcijos modelių taikliuose, kartais humoristiškuose pavadinimuose. Kolekcijos batai tinka tiek dienai, tiek vakarui, paliekant sukurtojo šedevro pavadinimo interpretacijos teisę pačiai batų nešiotojai.

Apavo gamybai naudojama medžiaga yra svarbus šio ženklo avalynės kokybės požymis. Medinis kulnas pagamintas iš Latvijoje gautų klijuotos medienos gabalų. Ją naudojant užtikrinamas ypatingas kulno stiprumas, todėl jis išlaiko formą, kuri sudrėkusi nepasikeičia. Sukuriamas dekoratyvumo efektas – kulno drožybos procese pasimato klijavimo vietos ir medienos pluošto siūlių raštas. Odos įsigyjama Italijoje ir Olandijoje. Dažniausiai naudojama labai kokybiška karvės oda, tam tikrų modelių pamušalui naudojama ypač švelni ir minkšta ožkos oda. Audiniai marginami Latvijoje, naudojant prekės ženklui sukurtus marginimo raštus. 

Visą „SAZ“ 2015 m. pavasario ir vasaros kolekciją galima pamatyti elektroninėje prekės ženklo batų lentynoje – interneto parduotuvėje www.sazshoes.com.

Nuotraukos: Laumos Kalninios (Lauma Kalniņa)