Lauro lapo dieviškoji galia

Lauro lapo dieviškoji galia

22. Oct 2018, 19:26 Gintarep Gintarep

20181022191840-31667.jpg

Skatina plaukų augimą ir padeda kovoti su pleiskanomis.  Reikia pavirti  keletą laurų lapų vandenyje, palaukti, kol jis atauš ir praskalauti šiuo skysčiu plaukus. Šią procedūrą reikia daryti išsiplovus galvą šampūnu.

Kitas mano išbandytas receptas.

Sumalu kelis laurų lapus, sumaišau juos su kokosų aliejumi. Gautu mišiniu ištepu galvos odą ir bent pusvalandį palaikau, kad pasireikštų raminamasis poveikis. Praėjus nurodytam laikui, nuplaunu drungnu vandeniu.

Padeda sureguliuoti virškinimą. Užkietėjus viduriams arba kaupiantis žarnyno dujoms į pagalbą galima pasitelkti laurų lapus.   Dėl šlapimą varančio ir skrandžio sulčių išsiskyrimą skatinančio poveikio laurų lapai padeda iš organizmo pašalinti toksinus, o šių augalų fermentai, kaip paaiškėjo, gerokai palengvina virškinimo trakto darbą.

Stiprina širdį. Laurų lapuose yra rutozido ir kavos rūgšties.

Mažina skausmą. Laurų lapai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Reikia sutrinti laurų ir ricinmedžių lapus, gauta mase ištepti skaudamą vietą ir palaikyti maždaug 20 minučių.

 Greitina žaizdų gijimą. Laurų lapų pasta – laiko patikrinta žaizdų ir randų gydymo priemonė. Ji pasižymi antibakteriniu ir antimikrobiniu poveikiu, todėl gali būti efektyvi ir gydant grybelių sukeliamas ligas.

Žaizdų gyjimo efektą atradau prieš kokius aštuonerius metus, kai dukrelė Portugalijoje nusibrozdino kelį. Neturėjau niekuo apvynioti, o kraujas tekėjo. Prisiminiau, kad senelė man vaikystėje dėdavo sutrintas kraujažoles. Aplink buvo tik lauro medžiai. Sutryniau lapus ir pridėjau. Maniau dukrelei dar labiau skaudės, bet ne tik neskaudėjo, bet ir kraujas ne taip tekėjo, o vėliau nustojo išvis.

 Ramina perštinčią gerklę ir lengvina kosulį. Laurų lapai palankiai veikia kvėpavimo sistemą, todėl peršalus, pasigavus slogą arba užpuolus kosuliui laurų lapai gali padėti atlaisvinti kvėpavimo takus ir atsikratyti bakterijomis. Pavirinkite vandenyje 4–5 laurų lapus ir užsidėkite ant krūtinės šiek tiek atvėsintu skysčiu sudrėkintą rankšluostį.

Apsaugo nuo inkstų akmenligės. Laurų lapai gali padėti sumažinti organizme esantį ureazės kiekį.

Mažina dirglumą ir malšina stresą

Jei po darbo dienos sunku atsipalaiduoti, padeda puodelis laurų lapų arbatos. Ji mažina nervingumą, dirglumą, gali net padėti užmigti, todėl geriausia šią arbatą gerti prieš miegą.

Šiuo metu aš mėgstu kas vakarą sudeginti po lauro lapą, veikia kaip smilkalai.

Tad, jei pavyksta išvykti į pietietiškas šalis, būtinai parsivežu "šluoteles" lauro lapų šakelių.

O jūs apart maisto, kur dar naudojate?

ODISEJAaa ODISEJAaa 23. Oct 2018, 11:00

Geri patarimai👍😉

jaldija jaldija 22. Oct 2018, 21:42

Įdomu👍