Lengvo miego paslaptis

Lengvo miego paslaptis

26. Jan 2018, 15:47 Laikas kartu Laikas kartu

Mielos mamytės,

 Kai mieste nemiega niekas atkeliauja dėdė miegas...

Bet ar tikrai tas miegas lengvai atkeliauja? Dar prieš gimstant dukrytei buvau prisiskaičiusi daugybę straispnių, knygų apie kūdikio ir vaiko miegą. Perskaityta informacija buvo tikrai naudinga ir informatyvi, bet gimus mažajai suvokiau, kad jie labai prasilenkia su realybe. Atrodo mažylės sauskelnės pakeistos, ji pavalgiusi, bet miego klausimas ne koks... Tik paguldai ir ilgiausiai 20 minučių ramybės ir tylos namuose. Išbandžiau gausybę įvairiausių migdymo ritualų - nuo priglaudimo prie krūties maitinant, supimo, glostymo, dainavimo lopšines... Situacija ėmė gerėti - mažosios miegas ilgėti. Tačiau šiandien mūsų nusiteikimas miegui prasideda nuo pasiruošimo jam - drauge su Kamile einame pasiimti pižamos, išsipurename lovytės patalėlius, einame į vonią nusiprausti veiduko, rankyčių, išsivalyti dantukus, o apsirengus pižamą drauge ramiai žaidžiame su stebuklingomis plunsknelėmis. Tai naujas mūsų migdymosi ritualas labai tinkantis dukrytei, nes žaidžiame ramiai, puikiai nusiteikusios. Viskas vyksta labai paprastai - iš dėžutės ant lovos išpilu plunksnas, paėmusi vieną ramiai dainuoju, pačios sukurtą, dainelę:

Plunksnelė esu - žaisti su manim kviečiu.

Aš lengvutė tarsi pūkas,

Ir švelni kaip šilkas,

Pagulėk ramiai mažute

Tuoj paglostysiu tave.

Dainuodama plunksnelę mojuoju į įvairias puses. Po "paglostysiu tave" su plunksna paliečiu akis, antakius, ausis, nosį, lūpas, rankas, pirštus, pilvą, kojas, pėdas.

20180126154528-74283.jpg

Liesdama įvardinu kūno dalis garsiai, kad lengviau jas įsimintų. Žaidimą kartoju kelis kartus, nes vieno karto būna maža :). Kamilė iš karto nusiramina, laukia švelnaus prisilietimo. Vėliau ją paguldau į jos lovelę ir ji ramiausiai užmiega.

Ryte, pabudusi, mėgsta pažaisti su plunksnomis judresnius žaidimus - drauge su ja jas pučiame, paėmusi visas metu ant jos - būna daug juoko, dėliojame seką - didelė, vidutinė, maža, susipažįstame su spalvomis, įvardinu jas.

20180126154634-95090.jpg

Siūlau pamėginti ir Jums prisijaukinti dėdę miegą :)...

 Saldaus miegelio savaitgalį - Kamilė su mama.