Siūlau gardų vasarišką tortuką. Receptą radau interneto platybėse, buvo serbentinis tortas, pakoregavau ir pagaminau mėlynių tortą, nes serbentai – man per rūgštu, kad ir kiek cukraus į juos dėčiau. Beto originalaus recepto biskvitas pasirodė sausokas, tad įterpiau sulaistymą, koregavau ir produktų proporcijas. Šis receptas universalus – tiks bet kokios mėgiamos uogos ar vaisiai (išskyrus, beabejo kivius, nes nestings žėlė)
24 cm skersmens torto formai
Biskvitui:
2 kiaušinių
70 g miltų
90 g cukraus
30 g aliejaus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
4 varškės sūreliai, po 100 g
250 ml grietinėlės, 35 %
50-100 g cukraus
30 g želatinos
Torto viršui:
200 g mėlynių (šviežių arba šaldytų)
100 g cukraus
15 g želatinos
2 v. š. Vandens
Biskvito sulaistymui:
braškių sirupo (skiesto), arba skysčio nuo šaldytų uogų.
Papuošimui: braškių ir migdolų riekelių.
Gaminimas: Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu cukrumi plakame, kol masė padvigubės. Plakdami supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į kiaušinių masę.
Formą išsitiesiame kepimo popieriumi. Štai kokį būdą naudoju aš – iškerpu skritulio formą, pagal torto formą, o kraštu iškepru plačias juostas ir jas įkerpu iki trečdalio, tiesiu sukarpytą galą į formą, uždedu vidurį ir štai – geriau nebūna.
Pilame tešlą ir kepame 180° C orkaitėje apie 15 - 20 minučių , priklausomai nuo jūsų orkaitės subtilybių. Aš kepu su ventiliatoriumi, tad iškepa greičiau.
Varškės kremas. Želatiną užpilame vandeniu, paliekame, kad išbrinktų. Tuo metu išplakam grietinėlę su cukrumi iki standumo. Varškės sūrelius sutriname (arba norint vientisesnės masės galima panaudoti virtuvinius elektrinius prietaisus). Varškės sūrelius sumaišome su grietinėle. Tarpe pakaitiname želatiną ant silpnos ugnies (neužvirinkit, nes gali nebestingti) ir atvėsusią įmaišome į kremą.
Atvėsusį biskvitą sulaistome turimu skysčiu, apliejam kremu (aš dar visą kraštą apdėjau mėlynėmis, kad jos gražiai apjuostų tortą) ir statom šaldytuvą, kad apstingtų.
Torto viršui. Išbrinkiname želatiną. Jei ugos šaldytos pilam į prikaistuvį su visu skysčiu, dedame cukrų (čia galite dėti ne būtinai tokį kiekį, galite daugiau, galite mažiau) ir paverdame, kad suminkštėtų. Įmaišome brinkintą želatiną. Visiškai pravėsus užpilame ant torto.
Puošiam uogomis, migdolais (puošyba jau kiekvienam kaip tik norisi) Na ir saldaus !!!
Roberta.
Tikiuosi nenuvylė ☺
😛
Mėginsiu