Lieknėju su MK - nuo šiandien!

Lieknėju su MK - nuo šiandien!

08. May 2014, 10:57 motinysteveza motinysteveza

Sveikos, mielosios. Griežtai pasakiau sau, kad lieknėju nuo ŠIANDIEN. Specialiai laukiau, kol MK paskelbs lieknėjančių sąrašą ir bus galima pradėti. Iki to laiko ruošiausi psichologiškai. Nuteikinėjau save, kad lengva nebus. Lieknėju jau trečią kartą. Nes dabar yra 6 savaitės po trečio gimdymo. Skirtumas tas, kad reikės įveikti net 10 kg daugiau nei po pirmo ar antro gimdymo. Psichologiškai dėl to sunkiau.

KLIŪTYS

Pagrindinis sunkumas tas, kad esu žindanti mama ir vaikelis  dar nėra niekuo primaitinamas. Esu girdėjusi iš mamų, kad laikantis dietos, pienelio mažėja. Be abejo, to nenorėčiau, bet vidinis tikėjimas, jei protingai lieknėsiu, tam įtakos neturės. Taigi drastiškų priemonių tikrai nesiimsiu, pvz., badavimo ar tik keli salotų lapai per dieną.

Anksčiau pradėdavau lieknėti maždaug po pusės metų nuo gimdymų, tačiau dabar tiek laukti nenoriu, nes yra toks jausmas „amžinai nėščia“ ir „amžinai stora“. Gana!

Skaičiukai ir tikslas

Startas: 75,4 kg

Svajonių svoris: 57 kg

Reikia įveikti 18,4 kg

Pagrindinį tikslą suskirčiau į mažesnius tikslus, kuriuos pasiekus švęsiu mažytes pergales.

I tikslas 68 kg (- ~8 kg)

II tikslas 64 kg(-4 kg)

III tikslas 60 kg (-4 kg)

IV tikslas 57 kg (-3 kg)

Kodėl tokie skaičiukai? Todėl, kad anksčiau lieknėjant mano startai būdavo nuo 68 kg, o ties kitais skaičiukais užstrigdavau. Lyg ir mažai valgydavau, bet svarstyklės tarsi sugedusios, rodydavo tuos pačius skaičius :). Dar manau, kad paskutinius 3 kg bus sunkiau numesti nei pirmuosius 8 kg, nes nuo didesnio svorio lengviau tirpsta kilogramai.

Terminų kol kas nenusistatau, žiūrėsiu kaip seksis ir, kaip minėjau, stebėsiu, kiek lieknėjimas daro įtakos pieno gamybai, bet norėčiau tilpti į 4-5 mėnesius.

Čia antra para po gimdymo:

20140508102846-15367.jpg

Šiandien ryte:

20140508102917-81558.jpg

Motyvacija

Be abejonės, dėl savęs - dėl gražesnės išvaizdos, dėl sveikatos (blogus įpročius teks keisti gerais). Lieknai žymiai lengviau nusipirkti drabužių.  Ką sako vyras? Liepė apie dietas nė negalvoti bent dar pusę metų, nes turiu išmaitinti Gabrielę ir dar pasirūpinti dviem vaikais :D Ir patikino, kad patinku, tokia kokia esu. Protingas ir geras tas mano vyras, supranta, kad nelengva. Nors tikrai žinau, kad jam būsiu gražesnė, kai lieknesnė. Bet vyro požiūris mano motyvacijos nesumažino. :)

 PRIEMONĖS

  1. Psichologinis pasiruošimas.

Lieknėjimui didžiausią įtaką turi charakteris ir valia. Ne bloga medžiagų apykaita (ją gerinti reikia judėjimu), ne genai, bet valia (aišku, jei nėra žymių sveikatos sutrikimų). Taigi save įteikinėju „aš galiu“, „už maistą yra gyvenime didesnių malonumų“ „aš noriu atrodyti taip, kaip man pačiai gražu“.

Ir labai daug įtakos padarys MK, t.y. viešumas, esu tikra, kad mums, visoms lieknėjančioms, bus tarsi varikliukas. Gėda bus, jei per mėnesį nenukris bent keli kilogramai.

2.       Mityba

Pirmosiomis savaitėmis tiesiog atsisakysiu miltinių patiekalų ir rūkytų gaminių. Tai mano silpnybė ir didžiausi antsvorio kaltininkai. Jie netgi kaip narkotikai, bijau, kad ilgesnį laikotarpį jų nevartojant nepradėtų stogas važiuoti... :) Miltinius gaminius valgau kone kasdien ir daug. Rūkytų gaminių taip pat suvalgau nemažai. Maistu netgi save raminu, lepinu. Pavyzdžiui, jei tik sunkesnė dienelė, būna skambutis vyrui: Gabrielę pranešiojau visą dieną, labai pavargau, parnešk pyrago, sausainių ar ledų, šokolado. O vyras guosdamas ir nuo savęs parneša ką nors dar. Štai kokių nuodėmių turiu... Vis mąstau, kokią alternatyvą parinkti tiems miltiniams gaminiams, palepinti save vis vien norėsis po sunkesnės dienelės...

20140508104215-87571.jpg


3.       Judėjimas

  •  Jei tik turėsiu gerą naktį (prie mažylės teks atsikelti ne daugiau 2-3k.), darysiu rytais 20-30 min. elementarią mankštą: lanko sukimas, atsilenkimai, atsitūpimai ir kt. Tik tos geros naktys kol kas retos...
  • Stengtis kasdien išeiti su vaikais į lauką. Tiesą sakant, kol kas gimus Gabrielei, labai dažnai simuliuoju.
  • Kad ir mankštos neteks padaryti, buitis, rūpinimasis trim vaikais, sėdėti neleis :).

 Pasvajoju apie bėgiojimą, nes tai mano mylimiausias sportas, bet kol kas tam galimybių neturiu - tiesiog ir taip per didelio krūvio šiuo metu.

 4.       Kita

  • Prisipirkau žaliojo molio - tai bus purvo kaukės problematiškiausioms kūno vietoms. Mano figūra tipiška kriaušės – platūs klubai, liaunas liemuo. Nuo pilvo labai greitai nukris svoris, o su klubais teks pavargti. Todėl jiems turiu skirti didesnį dėmesį.
  • Kontrastingas kasdieninis dušas. Šį dalyką labai mėgstu – karšto – šalto vandens kontrastas labai pakelia tonusą, suteikia žvalumo net ir po bemiegės nakties. Bet prie jo reikia priprasti, kad pajaustume malonumą. Iki nėštumo jį naudojau kasdien, dabar vėl po truputį pratinuos.

 Šios foto būtų ištrintos, bet kadangi planavau lieknėti, kuo dabar baisiau, tuo bus akivaizdesni rezultatai vėliau :D Tiesa, čia kokios 2-3sav. po gimdymo.

20140508103300-99788.jpg

 20140508103345-11495.jpg

20140508103407-35398.jpg

Kitą savaitę parašysiu, kaip sekėsi tvardytis su maistu, ar turėjau nuodėmių, nors vienos dienos meniu, kiek kartų teko padaryti mankštą, kiek kartų buvau lauke, ar teko pasilepinti purvo kaukėmis. Ir, žinoma, svarstyklių skaičiukus.

 

Akvilė

09. May 2014, 00:15 motinysteveza

visada smagu palaikyti likimo padriūškes 😉 tik mieloji, nepamiršk valgyti 😀 labai svarbu porcijos dydis.. mano pietų lėkštėje būdavo 150g mėsos ar žuvies (skanios, ne garintos kokios) ir 100ml daržovių (taip taip, mililitrų.. ėmiau sugraduotą induką ir salotų dėjau iki 100 ml ribos), na ir žinoma stiklinė sulčių 😀 nesportavau.. svoris krito puikiai 😀

08. May 2014, 23:25

Šaunuolė 👍 🌷

motinysteveza motinysteveza 08. May 2014, 20:22

ačiū už palaikymą 😀 dalyvėmjs to labai reikės 😉
tobulėti tikrai yra kur... 😀
labai norėjau, kad atsilieptų kuri nors maitinanti mamytė. ačiū, broškyte 😉
aantaite, nemažai mąsčiau apie tai, bet vis dėlto nusprendžiau nuo dabar, nes vasara ant nosies, tai bent ne toks pilvas bus atsikišęs 😀

08. May 2014, 14:00

šaunus prisistatymas! sėkmės! 😀

08. May 2014, 13:21

labas motinysteveza 😀 mečiau ir aš svori dar nebaigusi maitinti 😀 tad galiu drąsiai sakyti - nebijok, pienukas nedings 😀 pradėjau nuo sausio pabaigos. Šiuo metu jau nukritę 14kg, o mano burbulis vis dar be galo mėgsta mamytės pienuką 😍

Krisliukas Krisliukas 08. May 2014, 12:27

konkretus prisistatymas,tikslai l.aiškūs - bus l.įdomu sekti 😉
linkiu pasiekti tikslo,nes tikrai yra kur tobulėt (tiksliau,mes visos turim kur tobulėt toj srity 😉 )