Lietiniai su čili ir salotomis

Lietiniai su čili ir salotomis

08. Sep 2011, 08:00

Sveikos mielosios,

 

šį kartą noriu pasiūlyti puikų receptą. Kas kartą vis mąstome, kuo galėtume nustebinti neeilinių skokių mylėtojus. Siūlau aštroką, bet labai jau gardų patiekalą.

Pamanysite, kad tai "aštrumo bomba"? Nieko panašaus!

 

Lietinių tešlai prireiks:


500g. miltų

2 stiklinės pieno

2 stiklinės vandens

2-3 vnt kiaušinių

aliejaus

druskos pagal skonį

 

Kaip gaminti?

 

Pirmiausia susidedu visus ingridientus į indą,  juos šiek tiek pasuku ir masę pilu į štai tokį greitkratį, kad neliktų burbuliukų tešloje. 

 

Išsikepu lietinių, jų išeina apie 15-16 vnt.

 

 

Įdarui naudojau savo pasigamintą čili užpilą, kurį paruošti tikrai paprasta.

Paėmiau čiliukus, pasmulkinau ir su visomis sėklomis sumečiau į stilainiuką. Dar po ranka turėjau šviežio baziliko, jį taip sudėjau ir užpyliau aliejumi.

Toks pagardas gali tikti ne tik lietiniams, bet ir salotoms, sriuboms. Žodžiu, pagal jūsų fantaziją. Ir jis nėra labai aštrus.

 

 

Vėliau ruošiu įdarą, jam prireiks:

pusė kg  neriebaus kiaulienos faršo

pusė nedidelės cukinijos

pora morkų

svogūnas

prieskoniai

čili užpilas

 

Kaip gaminti?

 

Pirmiausiai pasikepinu  mėsą, į ją sudedu morką ir svogūną, šiek tiek dar pakepinu.

Tada paiimu patį čiliuką, pasmulkinu ir truputį aliejuko įpilu, ne per daug, kad labai jau aštru nebūtų.

Tuomet visą mėsą sudedu į atskirą indą ir visiškai atskirai ruošiu cukiniją.

Ją susmulkinu, galima ir per "burokinę" tarką. Cukiniją ruošiu visad atskirai, todėl, kad ji visad turi savybę išskirti daug sulčių, taigi, cukiniją patroškiname, aš visad dedu druskos ir pipirų, noriu, kad ji iš karto įgautų skonio.

Kai jau cukinija pasiitroškina, tuomet supilu mėsą, ir dar viską kartu patroškinu kelias minutes.

 

Turime jau įdarą pasiruošę, paiimame lietinių blynus ir susukame 

 

Kol kepa lietiniai, pasigaminkime salotų

 

.

 

Agurkus ir papriką susimulkiname, dedame druskos, pipirų, ir žinoma, užlašiname kelis lašus čili antpiliuko, man visada dar labai gardu dar bazilikas, petražolės. Šių turėjau tik šaldytų.

 

Skanaus

Su meile - Milda

rugpjutis rugpjutis 08. Sep 2011, 20:39

jei dar idetume kukuruzu i si recepta tai butu tikri meksikietiski blynai tai liuks 👍 👍 😉

08. Sep 2011, 13:24

jo as irgi viska 😀
dikuza- as irgi ne perdaugiausiai si ta 😀 noris vis daugiau, tai tik taikau akcija ir pasiperku si bei ta 😀 o puodu kokiu turi ?as taip tik bliuduku ka pirkusi esu, ju turiu nemazai.

08. Sep 2011, 13:03

tiesiog žiūriu, kad nemažai jos turi, aš tik keletą puodų ir kitų smulkmenų.....

08. Sep 2011, 12:46

skaniai atrodo

08. Sep 2011, 12:43

as su siuom plaktuvu daug ka gaminu,kiausiniene,blynus,vaflius,kokteilius

08. Sep 2011, 12:20

nereklamuoju, bet kad geras daigtas tai nepaneigsi 😛

08. Sep 2011, 11:45

LIUKS,o Tw superinis pagalbininkas virtuveje

08. Sep 2011, 11:41

Vis reklamuoji tuper vare 😀 nu liuks patiekalas, bet aš dar pykstuos su lietinių kepimu 😀

08. Sep 2011, 11:32

👍

08. Sep 2011, 09:25

na tikrai gardziai atrodo 😀

08. Sep 2011, 09:09

ne tik idomus bet ir skanus😀

neri neri 08. Sep 2011, 08:46

sakyčiau labai įdomus patiekalas 😉